Reteta zilei: Chiftelute cu porc si vita

Printeaza

Chiftelute cu porc si vita din: ceapa, sare, usturoi, fulgi de ardei rosu, piper, carne de vita, carne de porc, carne de vitel, oua, parmezan, patrunjel, pesmet, apa, sos de rosii, spaghete.

 

Ingrediente:

  • 1/2 ceapa, tocata
  • 1 lingura sare
  • 4 catei de usturoi, cuburi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
  • Piper proaspat macinat, dupa gust
  • 1 kg carne de vita, tocata
  • 1/2 kg carne de porc, tocata
  • 1/2 kg carne de vitel, tocata
  • 2 oua
  • 2 cani de parmezan ras
  • 1/2 cana frunze de patrunjel, tocat
  • 2 cesti pesmet
  • 1 cana cu apa
  • sos de rosii si spaghete, pentru servire

Mod de preparare:

Gatiti ceapa in ulei de masline la foc mediu. Asezonati ceapa cu sare si gatiti cateva minute. Se adauga usturoiul si gatiti pentru alte cateva minute. Opriti focul si se lasa ceapa sa se raceasca.

Intr-un bol mare se combina carnea, ouale, parmezan, patrunjel si pesmet. Amestecati cu mainile pana la omogenizare. Adaugati amestecul de ceapa si usturoi si omogenizati. Incorporati apa si omogenizati.

Se incalzeste cuptorul la 160C. Formati chiftelutele. Intr-o tigaie incalziti ulei de masline si prajiti chiftelele pe toate partile. Asezati apoi pe o hartie de copt intr-o tava si coaceti 15 minute. Adaugati apoi in cratita cu sos cald si serviti cu sos si spaghete.

 

Chiftelute cu porc si vita

 

Chiftelute_cu_porc_si_vita_10

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.