Salată de Brânză de Vaci cu Roșii și Busuioc: Este un preparat simplu, dar plin de savoare și nutrienți. Acest fel de mâncare combină prospețimea roșiilor și aroma inconfundabilă a busuiocului cu textura cremoasă și ușor sărată a brânzei de vaci. Este o alegere excelentă pentru o masă ușoară și sănătoasă, perfectă pentru zilele calde […]
Reteta zilei: Chiftelute de orez
PrinteazaChiftelute de orez din: orez fiert, mozzarella, parmezan, ulei, ceapa verde, ardei chili, sare, piper, faina, oua,pesmet, ulei.
Ingrediente:
- 2 cani de orez, fiert
- 1 1/2 ceasca branza mozzarella, maruntita
- 1/4 cesti parmezan, ras
- 1 lingurita ulei
- 3 fire ceapa verde, tocata marunt
- 1 chili rosu, tocat
- sare și piper
- faina
- 2 oua batute
- 1 ceasca pesmet
- 3/4 ceasca ulei, pentru prajit
Mod de preparare:
incalzeste 1 lingurita de ulei intr-o tigaie la foc mediu si gatiti ceapa verde si ardeiul iute pentru 30-60 de secunde. Presarati sare si amestecati.
Intr-un bol combinati orez, amestecul de ceapa verde si chili, branza mozzarella, se amesteca bine si se formeaza chiftelute mici.
Dati prin faina, ou si pesmet. incinge uleiul in tigaie la foc mediu. Se prajesc chiftelele pe toate partile pana se rumenesc. Serviti calde cu sos dupa preferinta.
Chiftelute de orez
Pofta buna!
Friptură de Vită cu Sos de Mărar
Friptură de Vită cu Sos de Mărar – un preparat sofisticat și aromat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a transforma o cină obișnuită într-un adevărat festin. Combinarea frăgezimii cărnii de vită cu prospețimea sosului de mărar creează o explozie de arome care va impresiona orice gurmand. Ingrediente: 1 kg de mușchi de vită 3 […]