Midii cu Chorizo și Vin Roșu din: midii, chorizo, ceapa rosie, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, ulei. Această rețetă vibrantă combină gustul puternic al chorizo cu aroma bogată a vinului roșu, creând un sos intens care complimentează perfect dulceața naturală a midilor. Este o alegere excelentă pentru cinele informale, aducând […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu branza si spanac
PrinteazaCiuperci umplute cu branza si spanac din: ciuperci, usturoi, ceapa, ulei de masline, spananc, ricotta, rosii, busuioc, sare, piper, pesmet, parmezan.
Ingrediente:
- 2 ciuperci mari
- 2 catei de usturoi
- ½ ceapa, feliata
- 3 linguri ulei de măsline
- 240gr spanac baby
- 2 linguri de brânză ricotta
- ½ ceașcă roșii, tocate
- 1-2 linguri de busuioc tocat
- sare și piper dupa gust
- ¼ cană pesmet
- ¼ cană parmezan ras
Mod de preparare:
Curatati si spalati ciupercile. Se taie ceapa felii subtiri. Curatati si zdrobiti usturoiul. Se taie busuiocul bucăți mici.
Preîncălziți cuptorul la 170C.
Incalziti o tigaie, adaugati 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați ceapa și usturoiul și gatiti la foc mediu, aproximativ 5 minute.
Incorporati spanacul. Gătiti câteva minute si oriti focul.
Adăugați branza, roșiile și busuiocul, apoi se amestecă pentru a se combina toate ingredientele în tigaie. Adăugați sare și piper după gust.
Asezati ciupercile intr-o tava unsa si umpluti cu amestecul din tigaie. Presarati parmezan si pesmet. Stropiti cu restul de ulei.
Dati la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. Lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Ciuperci umplute cu branza si spanac
Pofta buna!
Bune ciupercile astea, dar de unde le-ai gasit asa de mari?