gin, martini, suc de caise, bitter de portocale Un cocktail cu Martini, usor de pregatit, care se serveste in lume de peste 10 ani fiind in topul cocktail-urilor clasice moderne, un cocktail cu care va puteti delecta in orice moment, fie ca va relaxati in intimitate, fie la o petrecere cu […]
Reteta zilei: Cocktail cu gin, apa tonica si mure
PrinteazaCocktail cu gin, apa tonica si mure din: mure, suc de limeta, sirop simplu, gin, apa tonica si gheata.
Ginul este o băutură alcoolică distilată, cunoscută în special pentru aroma sa distinctivă dată de boabele de ienupăr. Originea sa poate fi urmărită înapoi în secolul al 17-lea, în Olanda, unde era cunoscut sub numele de “jenever” sau “genièvre”.
Inițial, ginul era utilizat ca medicament, fiind prescris pentru tratamentul unor afecțiuni precum durerile de stomac sau guta.
Popularitatea ginului a crescut rapid în Anglia în secolul al 18-lea, în special în timpul perioadei cunoscute sub numele de “Gin Craze”. Datorită prețurilor accesibile și producției masive, ginul a devenit băutura preferată a multor londonezi.
Cu toate acestea, consumul excesiv a dus la numeroase probleme sociale, ceea ce a determinat guvernul să introducă legi pentru reglementarea producției și vânzării de gin.
În secolele următoare, ginul a evoluat și s-a rafinat, devenind baza pentru numeroase cocktailuri clasice, precum Gin Tonic, Martini și Negroni.
Astăzi, ginul este apreciat în întreaga lume, cu multe distilerii producând varietăți premium și artizanale care sărbătoresc bogăția și complexitatea acestei băuturi istorice.
Ingrediente:
- 8 mure
- suc proaspat de limeta
- sirop simplu (apa+zahar fierte si racite)
- Gin
- apa tonica
- gheata
Mod de preparare:
Intr-un shaker, amestecati 6 mure și suc de lamaie.
Umple cu gheață și adauga sirop de simplu,apa tonica și gin.
Se agita timp de aproximativ 10 secunde. Umpleți un pahar cu gheata.
Adaugati cocktail-ul si decorati cu 2 mure.
Savurati!
poate iti place si:
Cocktail cu gin si vermut
Cocktail cu gin si vermut din: gin roz, vermut alb dulce, campari, aperol. Ingrediente: 50ml gin roz 50ml vermut alb dulce 30ml campari 30ml aperol Mod de preparare: Puneti gheata maruntita in 2 pahare. Impartiti in mod egal ginul, vermutul, campari si aperolul, apoi amestecati. Serviti cu felii de portocale. Savurati! […]
Savurati!
Incoming search terms:
- retete cocktail
Vreau si eu un shot
Ce-mi place
Imi place ginul la nebunie, un cocktial cu gin este oricand binevenit
Imi place si mie cocktailul asta cu gin
10 cu plus pentru cocktailul asta 🙂
O sa fac si eu cocktailul asta cu gin, mai ales ca mie-mi place ginul mult