Reteta zilei: Compot de cirese cu nectarine

Printeaza

Daca nu ati incercat niciodata combinatia de nectarine si cirese va invitam sa pregatiti acest compot si veti avea parte de cele mai placute si aromate momente.

Compot de cirese cu nectarine

Compot de cirese cu nectarine

 

Ingrediente:

  • cirese
  • necatrine
  • zahar
  • apa

 

 

Mod de preparare:

Nectarinele se spala, se taie in felii groase inlaturandu-se samburele. Ciresele se spala foarte bine si se pun impreuna cu feliile de nectarine in borcane mari (800 ml). Borcanul pentru compot care a fost inainte spalat se umple cu cirese si nectarine cam 2/3 din capacitatea sa.

Compot de cirese cu nectarine

La fiecare borcan mare se adauga cate 4 linguri cu zahar, iar daca ati folosit borcan mic de 400ml adaugati 2 linguri de zahar. Peste cirese, nectarine si zahar se toarna apa calduta. Se pun capacele la borcanele de compot, iar apoi se agita pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul borcanului.

Compot de cirese cu nectarine

Se pun prosoape intr-o cratita mare, se asaza borcanele, se toarna apa pana la capace si se fierb pe aragaz 30 minute pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer, iar apa din vas clocoteste usor.

Compot de cirese cu nectarine

Compotul de cirese cu nectarine este delicios in orice anotimp, va puteti racori cu sirop in zilele calduroase de vara sau va puteti delecta cu o prajitura cu cirese din compot chiar in toiul iernii.

Compot de cirese cu nectarine

 

Compot de cirese cu nectarine

Compot de cirese cu nectarine

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut cu compotul asta

  2. Si compotul asta arata demential

  3. Uuuu, vreeeau si eeeeu 🙂

  4. Vreau si eeeeeuuuu, ca arata foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.