Reteta zilei: Compot de cirese cu nectarine
PrinteazaDaca nu ati incercat niciodata combinatia de nectarine si cirese va invitam sa pregatiti acest compot si veti avea parte de cele mai placute si aromate momente.
Ingrediente:
- cirese
- necatrine
- zahar
- apa
Mod de preparare:
Nectarinele se spala, se taie in felii groase inlaturandu-se samburele. Ciresele se spala foarte bine si se pun impreuna cu feliile de nectarine in borcane mari (800 ml). Borcanul pentru compot care a fost inainte spalat se umple cu cirese si nectarine cam 2/3 din capacitatea sa.
La fiecare borcan mare se adauga cate 4 linguri cu zahar, iar daca ati folosit borcan mic de 400ml adaugati 2 linguri de zahar. Peste cirese, nectarine si zahar se toarna apa calduta. Se pun capacele la borcanele de compot, iar apoi se agita pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul borcanului.
Se pun prosoape intr-o cratita mare, se asaza borcanele, se toarna apa pana la capace si se fierb pe aragaz 30 minute pana in momentul in care in lichidul din borcane au inceput sa se ridice bule de aer, iar apa din vas clocoteste usor.
Compotul de cirese cu nectarine este delicios in orice anotimp, va puteti racori cu sirop in zilele calduroase de vara sau va puteti delecta cu o prajitura cu cirese din compot chiar in toiul iernii.
Compot de cirese cu nectarine
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut cu compotul asta
Si compotul asta arata demential
Uuuu, vreeeau si eeeeu 🙂
Vreau si eeeeeuuuu, ca arata foarte bine!