Reteta zilei: Creveti la tigaie cu sote de fasole verde
PrinteazaCreveti la tigaie cu sote de fasole verde din: creveti, condimente, ulei, apa, ardei, ardei iute, usturoi, ceapa, curry, fasole verde, sare, piper.
Poate te intereseaza si:
- Creveti cu sos picant, coriandru si garnitura de orez
- Creveti la tigaie cu ardei iuti
- Creveti la tigaie pe pat de varza de bruxelles
- Salata de creveti cu rosii si coriandru
Ingrediente:
- 500gr creveți decorticati
- 1 linguriță de condimente, dupa gust
- 1 linguriță ulei
- 1 lingura ulei
- 1/2 cană apa
- 1/2 cană ardei, cuburi
- 1/4 ardei iute
- 3 catei de usturoi
- 1/2 ceapa, tocata
- 1 varf lingura curry
- 1 kg fasole verde
- 1/2 linguriță de sare
- 1/4 linguriță piper negru
Mod de preparare:
Curatati fasolea verde, rupeti bucati potrivite, tocati ceapa usturoiul, ardeiul.
Intr-un bol puneti crevetii, bine spalati, cu condimentele si 1 lingurita ulei si lasati la marinat 15 minute.
Se încălzește o tigaie la foc mediu,, apoi se adaugă creveții și se gatesc timp de aproximativ 3-4 minute.
Apoi scoateți din tigaie si se pastreaza deoparte.
Se adaugă 1 lingura de ulei in tigaie si gatiti ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute.
Incorporati praful de curry și piper negru, se amestecă bine.
Dupa 1 minut se adauga fasolea verde, precum și ardeiul gras si cel iute.
Adăugați apa, se acopera cratita si aduce la fierbere.
Dati focul la mic si gatiti pentru aproximativ 12 minute.
Adaugati sare dupa ce a dat in clocot.
Adaugati crevetii si mai gatiti cateva minute sa se combine aromele.
Serviti preparatul cald.
Creveti la tigaie cu sote de fasole verde
Pofta buna!
Nu-mi palce fasolea verde, de ce as face soteul din fasole verde cand pot sa-l fac aproape din orice
Mai bine pune niste carne decat creveti. Iese mult mai buna reteta in felul asta