Reteta zilei: Desert rece cu aroma de lamaie

Printeaza

Desert rece cu aroma de lamaie din: zahar, lamaie, unt, oua, sare.

Poate iti place si:

 

 

Ingrediente: 

  • 1½ cana zahăr
  • coaja rasa de la 4 lămâi
  • ½ cana unt sărat
  • 5 oua
  • 1 varf cutit sare
  • ⅔ cana suc de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Adaugati in blendr untul, coaja de lamaie si zaharul si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati ouălele unul cate unul si omogenizati.

Desert_rece_cu_aroma_de_lamaie
Se incorporeaza suc de lămâie și se omogenizeaza.
#Transferati intr-o cratita si gatiti la foc mediu, amestecand constant, timp de 10-15 minute, pana se ingroasa.

Desert_rece_cu_aroma_de_lamaie_02

Lasati să se răcească si seserveste.

Desert_rece_cu_aroma_de_lamaie_03

Desert rece cu aroma de lamaie

Desert_rece_cu_aroma_de_lamaie_03

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide

Deserturi Simple si Rapide: Prajiturica cu crema de lamaie   Prajiturica cu crema de lamaie din: oua, zahar, faina, amoniac, margarina, zahar, cacao, praf de copt, unt, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 12 linguri de zahăr 12 linguri făină amoniac Pentru foi: 400 g făină 150 g margarină 150 g zahăr 1 ou 1 […]

Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe

Deserturi cu fructe: Desert cu fructe   Desert cu fructe din: oua, zahar, ulei, faina, vanilie, praf de copt, capsuni. Ingrediente: 6 ouă 18 linguri zahăr 18 linguri ulei 20 linguri făină  coaja rasă de la o lămâie 2 esenţe de vanilie 1 plic praf de copt 1 kg căpşuni (sau alte fructe)   Mod […]

Desert_cu_capsuni_si_zmeura

Desert cu capsuni si zmeura

Desert cu capsuni si zmeura din: ulei, zahar, smantana, vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata. Ingrediente: ulei vegetal, pentru uns tava 175 g de zahăr 2 albuşuri mari 600 ml de smântână dulce pentru frişcă seminţele de la 1 păstaie de vanilie 200 g de căpşuni coapte, plus extra pentru servit 100 g de zmeură, plus extra […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Cat de delicios arata compozitia! Fiind si o reteta asa de simpla, ar fi pacat sa n-o incerc. O voi face chiar azi, multumesc! 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.