Reteta zilei: Dulceata de caise cu samburi
PrinteazaDulceata de caise cu samburi – Aduceti-va aminte iarna trecuta cat de dor v-a fost de gustul parfumat al caiselor si cat de mult ati asteptat sa se coaca. Ca sa nu mai patiti ca anul trecut, faceti-va o rezerva serioasa de borcane cu dulceata de caise, la care adaugati miezul samburilor de caise.
Ingrediente:
- 2kg caise cu samburii scosi
- 1kg zahar
- 1 lamaie
- samburii din caise
- 200 ml apa
Mod de preparare:
Caisele se spala foarte bine si se scot samburii care se pun la uscat.
Dupa ce am scos samburii se cantaresc 2 kg caise.
Intr-o cratita sau ceaun se asaza un rand de caise, altul de zahar, procedand asa pana terminam caisele si zaharul.
Caisele cu zaharul se tin 3-4 ore la frigider, dupa care se adauga apa, zeama de la lamaie si se pun la fiert.
Dulceata de caise se amesteca din 5 in 5 minute pentru ca exista posibilitatea sa se prinda.
Dulceata de caise se spumeaza de cate ori este cazul si in timp ce aceasta fierbe, samburii se sparg, iar miezul se pune la fiert pana se indeparteaza coaja maro.
Cand siropul incepe sa se lege, se adauga samburii curatati continuand fierberea.
Dulceata este gata atunci cand picurata cu lingurita pe o farfurie, siropul nu se imprastie.
Dulceata se pune fierbinte in borcane curate si uscate, se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca pana a doua zi cand se depoziteaza in camara.
Este foarte aromata si de cate ori veti deschide un borcan, zilele frumoase si calduroase ale verii o sa vi se para mai aproape.
Dulceata de caise cu samburi
Pofta buna!
Foarte buna dulceata