Reteta zilei: Dulceata de cirese albe
PrinteazaDulceata de cirese albe este una dintre cele mai aromate si fine dulceturi. Pentru a pastra aroma si culoarea cireselor albe aveti mai jos o metoda de conservare a fructelor care la prima vedere pare migaloasa, dar este usor de realizat. Urmati cu atentie pasii descrisi in reteta si veti obtine o dulceata deosebita de cirese albe.
Ingrediente:
- 1kg cirese albe fara samburi
- 200ml apa
- 1 kg zahar
- o lamaie
Mod de preparare:
Ciresele se spala bine, se scot samburii, dupa care se cantaresc.
Lamaia se taie pe jumatate, prima jumatate se stoarce de suc si se pune peste cirese.
Cealalta jumatate de lamaie se toaca marunt cu coaja cu tot si se amesteca bine in cirese.
Se pun 200ml apa intr-o cratita si cand incepe sa fiarba adaugati zaharul.
Lasati zaharul sa fiarba 10 minute pana cand se va obtine un sirop.
Dupa 10 minute adaugati ciresele albe si asteptati sa inceapa sa fiarba, iar apoi fierbeti dulceata timp de 5 minute.
Stingeti focul, acoperiti cratita cu un tifon si lasati dulceata in cratita timp de 24 ore.
Peste 24 de ore de stat, fierbeti din nou dulceata 10 minute, stingeti focul si asteptati alte 24 de ore.
La a treia runda, fierbeti dulceata de cirese inca 10 minute si puneti-o fierbinte in borcane curate si uscate.
Poate acesta metoda de prepare a dulcetii vi se pare complicata, dar o sa vedeti ca este chiar simpla.
Nu aveti de facut decat sa o fierbeti cateva minute timp de 3 zile, dupa care o sa obtineti o dulceata parfumata fara conservanti pe care puteti s-o pastrati vreme indelungata.
Dulceata de cirese albe
Pofta buna!
Pur si simplu DELICIOASA. Imi place de mor dulceata de cirese albe!
Buna, buna rau
Imi place dulceata de cirese albe