Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben
PrinteazaHaideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.
Ingrediente:
- 1 kg visine fara samburi
- 700g pepene galben
- 1,2 kg zahar
Mod de preparare:
Visinele se spala, se elimina coditele si se scot samburii. Se cantareste un 1 kg de visine fara samburi. Pepenele galben se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie cubulete.
Puteti sa dati pepenele galben pe razatoare, dar parca este mai placut sa nimeriti un cubulet parfumat de pepene atunci cand serviti dulceata.
Intr-o cratita sau intr-un ceaun se pun visinele, pepenele galben, zaharul si se amesteca bine cu mana prin fructe pentru a se combina mai bine cu zaharul.
Se lasa la frigider cel putin 2-3 ore pentru ca fructele sa-si lase sucul. Inainte de a fierbe dulceata de visine si pepene galben se mai amesteca o data cu mana prin fructe pentru ca zaharul sa nu ramana depus pe fundul cratitei.
Dulceata de visine si pepene galben se pune pe foc si se fierbe moderat pana cand siropul este bine legat avand grija sa se inlature spuma cu o paleta.
Pentru a testa daca dulceata de visine si pepene galben este suficient de legata, se introduce o farfurie la frigider pentru 5 minute, apoi picurati putina dulceata pe ea, iar daca dulceata nu curge inseamna ca aceasta este gata.
Dulceata de visine si pepene galben se toarna fierbinte in borcane spalate si sterilizate in cuptor, inchizandu-se repede capacele. Borcanele cu dulceata se lasa sa se raceasca invelite intr-o patura pana a doua zi.
Dulceata de visine si pepene galben se pastreaza foarte bine pe timp indelungat si este un adevarat deliciu care abia asteapta sa fie savurat.
Dulceata de visine si pepene galben
Pofta buna!
Smechera dulceata de visine cu pepene galben
A fost buna dulceata de visine?