Reteta zilei: Escalop de vitel cu sos de ciuperci

Printeaza

Escalop de vitel cu sos de ciuperci din: ulei de masline, unt, vitel, faina, sare, piper, bacon, ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, ceapa verde, cimbru, cartofi prajiti, broccoli fiert.

escalop de vițel:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 100gr unt
  • 4 fripturi de vitel
  • 1 lingura faina
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat

sos de ciuperci:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 felii bacon afumat
  • 250gr ciuperci
  • 250ml smantana
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cățel de usturoi
  • 30g unt nesărat
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 lingura frunze de cimbru
  • Sare și piper negru proaspat macinat

Ingrediente pentru servire:

  • cartofi prăjiți și broccoli fiert

 

Mod de preparare:

Pentru a face sosul, curatati si spalati ciupercile, apoi le tocati.

Fierbeti ciupercile iin apa pana clocotesc bine, adaugati vin și un cățel de usturoi zdrobit.

Adăugați unt într-o tigaie fierbinte, se adaugă un strop de ulei de măsline.

Puneti ceapa verde si ciupercile si gatiti pana se evapora lichidul.

Adăugați un strop de vin în tigaie. După ce s-a evaporat alcoolul, adaugati 100 ml de supa de ciuperci si se lasa la foc mic.

Se taie baconul si se prăjește până devine crocant. Pastrati deoparte.

După ce lichidul de la sos a scazut, se adauga smantana și se lasă să fiarba pana se ingroasa.

Se adaugă șunca și cimbrul. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Pentru prepararea vitelului, dati carnea prin făină condimentată cu sare și piper.

Incalziti uleiul de masline si untul intr-o tigaie.

Gatiti carnea aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Transferati pe o farfurie pentru a se odihni.

Serviti escalopul de vitel cu cartofi prăjiți, broccoli fiert si sos de ciuperci.

 

Escalop de vitel cu sos de ciuperci

Escalop_de_vitel_cu_sos_de_ciuperci_11

Pofta buna!

 

 

 

 

Escalop de pui cu morcovi

Escalop de pui cu morcovi din: piept de pui, vin, telina, dafin, morcovi, rosii, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 400 ml supă de pui 100 ml vin alb 1 tijă de ţelină, tăiată mărunt 1 legătură de pătrunjel 1 frunză de dafin 4 piepţi de pui, fără piele şi os 1 mână de morcovi baby curăţaţi […]

 

 

Savurati!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata escalopul de vitel

  2. Fuuuuaaa, ma inclin pentru reteta de escalop de vitel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.