Reteta zilei: File de somon la cuptor pe pat de cartofi

Printeaza

File de somon la cuptor pe pat de cartofi din: ulei de masline, cartofi, sare, piper, otet de vin rosu, mustar dijon, usturoi, patrunjel, rozmarin, salvie, cimbru, file de somon.

Poate te intereseaza si File de somon la gratar cu salata si sos de usturoi

Ingrediente:

  • 1/2 cană ulei de măsline
  • 1-2 cartofi, curatati si taiati in felii
  • sare si piper negru
  • 1/4 cană de oțet de vin roșu
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat fin
  • 1/2 lingurita de rozmarin tocat fin
  • 1/2 linguriță fin tocata salvie
  • 1/2 linguriță cimbru tocat fin
  • file de somon, fără piele

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 200C. Ungeti o tava cu ulei de masline. Aranjați feliile de cartofi intr-un singur strat în partea de jos.

Ungeti cartofii cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se coc timp de 12-15 minute.

Între timp, faceti vinegreta. Amestecati împreună oțet, muștar, usturoi, ierburile intr-un bol.

Se incorporeaza 6 linguri de ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper si se pastreaza deoparte.

Ungeti fileurile de somon cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.

Când cartofii sunt gata, se scot din cuptor și coborâți temperatura la 150C.

Puneti file-urile de somon pe partea de sus a cartofilor și dati din nou la cuptor timp de 12-15 minute.

Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca, stropiti cu vinegreta si serviti imediat, ca atare sau cu sparanghel la aburi.

 

File de somon la cuptor pe pat de cartofi

File_de_somon_la_cuptor_pe_pat_de_cartofi_08

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Angela Constantin

    Un deliciu culinar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.