Reteta zilei: File de somon la cuptor pe pat de cartofi
PrinteazaFile de somon la cuptor pe pat de cartofi din: ulei de masline, cartofi, sare, piper, otet de vin rosu, mustar dijon, usturoi, patrunjel, rozmarin, salvie, cimbru, file de somon.
Poate te intereseaza si File de somon la gratar cu salata si sos de usturoi
Ingrediente:
- 1/2 cană ulei de măsline
- 1-2 cartofi, curatati si taiati in felii
- sare si piper negru
- 1/4 cană de oțet de vin roșu
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingura patrunjel tocat fin
- 1/2 lingurita de rozmarin tocat fin
- 1/2 linguriță fin tocata salvie
- 1/2 linguriță cimbru tocat fin
- file de somon, fără piele
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 200C. Ungeti o tava cu ulei de masline. Aranjați feliile de cartofi intr-un singur strat în partea de jos.
Ungeti cartofii cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se coc timp de 12-15 minute.
Între timp, faceti vinegreta. Amestecati împreună oțet, muștar, usturoi, ierburile intr-un bol.
Se incorporeaza 6 linguri de ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper si se pastreaza deoparte.
Ungeti fileurile de somon cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
Când cartofii sunt gata, se scot din cuptor și coborâți temperatura la 150C.
Puneti file-urile de somon pe partea de sus a cartofilor și dati din nou la cuptor timp de 12-15 minute.
Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca, stropiti cu vinegreta si serviti imediat, ca atare sau cu sparanghel la aburi.
File de somon la cuptor pe pat de cartofi
Pofta buna!
Ce bine arata!
Un deliciu culinar