Friptură de vită în unt din: vrabioara de vita, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin, unt. Ingrediente: 1 bucată vrăbioară, groasă de 2 degete (de 250 g) sare grunjoasă ulei de măsline etravirgin 100 g unt Mod de preparare: Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropește cu […]
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de merisoare
PrinteazaFriptura de vita cu sos de merisoare din: ulei de masline, vita, sare, piper, ceapa rosie, morcov, telina, merisoare, cimbru, vin rosu, supa de vita, zahar, seminte de mustar, piure de cartofi.
Poate te intereseaza si Friptura de vita la gratar
Ingrediente:
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 2 kg friptură de vita
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov
- 1 telina
- 4 cesti merisoare
- 2 linguri de cimbru proaspăt
- 1 cana vin rosu
- 2 cani supa de vită
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri seminte de mustar
- piure de cartofi, pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160C. Se încălzește uleiul într-o cratita la foc mare mediu.
Frecați carnea cu sare și piper pe toate părțile și rumeniti petoate părțile foarte bine.
Între timp, tocati ceapa, telina si morcovul.
Transferati carnea pe o farfurie. Adăugați in cratita ceapa, telina si morcovul si sotati aproximativ 5-6 minute.
Adaugati merisoarele, vinul, supa de vită, zahăr, cimbru și semințe de muștar și se amesteca.
Puneti carnea in mijloc, acoperiti si dati la cuptor timp de 3 ore.
Serviti cu piure de cartofi si sos de merisoare.
Friptura de vita cu sos de merisoare
Pofta buna!
Friptura de vita – frageda si aromata
Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]
Pofta buna!
Ce bine arata friptura asta de vita