Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de rosii
PrinteazaFructe de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb, spaghete, busuioc, creveti, sare, piper, lamaie.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 1/2 ardei iute rou, fara semințe și tocat
- 200g roșii tocate
- 2 linguri patrunjel tocat
- 400g scoici proaspete
- 400g midii proaspete
- 4 linguri vin alb sec
- 400g spaghete
- busuioc
- 90g creveți fierti, decorticati
- sare și piper negru macinat
- felii de lamaie si ierburi proaspete tocate, pentru garnitură
Mod de preparare:
Incalziti 2 lingurite de ulei într-o tigaie.
Se adauga ceapa, usturoiul și Chilii și gatiti la foc mediu timp de 1-2 minute, amestecând constant.
Se adauga roșiile, jumătate din pătrunjel și piper, după gust. Se aduce la fierbere, dati focul la mic, acoperiti cu un capac si se fierbe timp de 15 minute.
Între timp, spalati scoicile și midiile sub jet de apa rece. Arunca daca este vreuna deschisa.
Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul rămas.
Se adaugă scoicile și midiile, cu restul de patrunjel si se amesteca la foc mare timp de câteva secunde.
Se toarnă vinul, apoi se acoperă bine.
Se fierbe timp de aproximativ 5 minute, amestecand frecvent, până când scoicile și midiile s-au deschis.
Se transferă scoicile și midiile într-un castron, aruncându-le pe cele care nu s-au deschis.
Se strecoara lichidul și se pune deoparte.
Rezervati opt scoici și midii pentru garnitura, apoi se îndepărta cochiile de la restul.
Gatiti pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp, se adaugă lichidul rezervat peste sosul de rosii.
Se incorporeaza busuioc, creveți, scoici și midii decojite si asezonati.
Scurgeți pastele și trabsferati intr-un bol. Se adauga sosul si se amesteca bine pentru a combina.
Se serveste in boluri individuale.
Se presara cu ierburi și garnisiti cu felii de lamaie, scoici si midii.
Fructe de mare cu paste si sos de rosii
Pofta buna!