Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]
Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie
PrinteazaGem de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani capsuni, taiate cuburi
- 1 lamaie
- 1/4 ceasca de zahar
- Un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Combinati fructele si zaharul intr-o cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti putina coaja de lamaie.
Fierbeti la foc mediu, amestecand constant aproximativ 1 ora.
Opriti focul, lasati sa se raceasca si adaugati in borcane. Puneti capacele si pastrati in frigider.
Gem de capsuni cu coaja de lamaie
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Gem de caise cu levantica
Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai. Ingrediente: 3 kg caise 2 kg zahăr 2 mâini flori de levănţică uscate sucul de la 4 lămâi Mod de preparare: Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi. Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica […]
Gem de dude negre
Gem de dude negre din: dude negre, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg dude negre 500 g zahăr zeamă de lămâie Mod de preparare: Se curăţă dudele de codiţe cu foarfecă. Se spală şi se scurg. Se pun la fiert cu zeama de lămâie. Când scade zeama, se adaugă zahărul şi se lasă […]
Pofta buna!
Imi place gemul de capsuni