Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]
Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie
PrinteazaGem de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani capsuni, taiate cuburi
- 1 lamaie
- 1/4 ceasca de zahar
- Un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Combinati fructele si zaharul intr-o cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti putina coaja de lamaie.
Fierbeti la foc mediu, amestecand constant aproximativ 1 ora.
Opriti focul, lasati sa se raceasca si adaugati in borcane. Puneti capacele si pastrati in frigider.
Gem de capsuni cu coaja de lamaie
Pofta buna!
Gem de caise cu levantica din: caise, zahar, flori de levantica, lamai. Ingrediente: 3 kg caise 2 kg zahăr 2 mâini flori de levănţică uscate sucul de la 4 lămâi Mod de preparare: Se spală caisele, se curăţă şi se golesc de sâmburi. Se pun în cratiţă cu zahăr şi suc de lămâie, Levănţica […]
Gem de dude negre din: dude negre, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg dude negre 500 g zahăr zeamă de lămâie Mod de preparare: Se curăţă dudele de codiţe cu foarfecă. Se spală şi se scurg. Se pun la fiert cu zeama de lămâie. Când scade zeama, se adaugă zahărul şi se lasă […]
Pofta buna!
Imi place gemul de capsuni