Reteta zilei: Gem de piersici
PrinteazaDin fructe coapte si sanatoase, gemul de piersici nu trebuie sa lipseasca din camara dumneavoatra. Usor de preparat si foarte aromat, gemul de piersici este un deliciu dulce pe care il pregatim vara pentru zilele friguroase de iarna.
Ingrediente:
- 2kg piersici
- 1 kg zahar
- zeama de la o lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100ml apa
Mod de preparare:
Piersicile se spala foarte bine de puf, se indeparteaza coaja si se scot samburii, dupa care se cantaresc.
Intr-o cratita, la 2 kg de piersici punem 1kg zahar. Se adauga apa, zeama de la lamaie si zaharul vanilat.
Se fierbe gemul de piersici pana se inmoaie fructele si apoi se mixeaza.
Se pune din nou gemul de piersici pe foc si se fierbe pana ce seama a scazut. Timpul de fierbere nu trebuie sa depaseasca 40 minute si chiar daca vi se pare lichid, gemul de piersici va deveni consistent imediat ce se va raci.
Gemul de piersici se pune fierbinte in borcane sterilizate in cuptor si se lasa pana a doua zi invelit in paturi cand se va depozita in camara.
Gemul de piersici este potrivit pentru desert, prajituri, inghetata si umplutura pentru clatite ori de cate ori aveti pofta de ceva bun.
Gem de piersici
Pofta buna!
Ce bine arata 🙂
vreau si eu din gemul de piersici