Reteta zilei: Gem de prune cu smochine

Printeaza

Gem de prune cu smochine din: smochine uscate, prune, stafide, ceapa rosie, otet de vin rosu, boia de ardei, zahar brun, sare.

 

Ingrediente:

  • 500gr smochine uscate
  • 500gr prune proaspete
  • 120gr stafide
  • 1 ceapa rosie
  • 540gr oțet de vin roșu
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 420gr zahăr brun
  • 1 varf cutit de sare

 

 

Mod de preparare:

Maruntiti fructele, adăugați toate ingredientele, cu excepția zahărului la blender, se combină până ingredientele sunt bine tocate.

Se aduce amestecul de fructe la fierbere.

Amestecă din când în când și se fierbe timp de 10-15 minute, până când fructele s-au înmuiat.

Se adaugă zahărul și se amestecă până când se dizolvă.

Fierbeti la foc mic timp de 30-40 minute, până când amestecul este gros.

Se amestecă la fiecare câteva minute pentru a va asigura ca nu se lipeste de partea de jos a vasului.

Puneti apoi in borcane, sterilizati in cuptorul incins pentru 30 de minute, apoi lasati sa se raceasca si depozitati in camara.

 

Gem de prune cu smochine

Gem_de_prune_cu_smochine_04

Pofta buna!

 

 

 

 

Gem de visine si zmeura

Gem de visine si zmeura din: zmeura, visine, zahar. Ingrediente: 500 g zmeură 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 g vişine     Mod de preparare: Vişinele se spală şi se curăţă de codiţe şi de sâmburi. Zmeura se clăteşte sub jet şi se alege. Se amestecă fructele cu zahărul gelifiant şi se pun la […]

Gem de cirese cu lichior de visine

Gem de cirese cu lichior de visine din: cirese, zahar, otet balsamic, lichior de visine. Ingrediente: 1000 g cireşe 1000 g zahăr gelifiant 1:1 5 cl oţet balsamic 5 cl lichior de vişine     Mod de preparare: Cireşele se spală şi se curăţă de codiţe, apoi de sâmburi. Se toarnă într-o cratiţă largă, de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.