Reteta zilei: Gogosi cu scortisoara si miere
PrinteazaGogosi cu scortisoara si miere din: faina, praf de copt, zahar, sare, ulei, apa calduta, lapte caldut, zahar pudra, scortisoara, miere.
Poate te intereseaza si:
- Desert cu cirese si fulgi de migdale
- Tort de capsuni cu cacao si jeleu de coacaze
- Prajitura cu lamaie, cocos, miere si curmale
Ingrediente:
- 3 cesti faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 linguriță zahar
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de ulei
- 3/4 cană de apă calduta
- 1/2 cana lapte caldut
- ulei pentru prajit
- 1/2 cana de zahar pudra
- 1/2 linguriță scorțișoară
- miere
Mod de preparare:
Într-un castron mare se adauga faina, bicarbonat de sodiu, zahăr și sare.
Amestecati până când amestecul este bine combinat.
Adaugati ulei și amestecati cu mana.
Formati o adancitura in amestec și se adaugă apă și lapte.
Se amesteca cu o lingura de lemn.
Scoateti din castron si framantati bine, aproximativ 5 minute.
Acoperiți aluatul cu folie alimentara și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.
Impartiti aluatul în 4 bucăți.
Intindeti fiecare bucata de aluat si tăiați în 6 patrate.
Se transferă pe o foaie de copt. Intr-o tigaie adanca incalziti ulei si scufundati gogosile.
Rumeniti pe ambele parti, intorcand cand incep sa se umfle.
Scurgeti pe prosoape de hârtie.
Într-un castron mic se amestecă împreună zahăr și scorțișoară.
Dati gogosile prin acest amestec si serviti calde cu miere.
Gogosi cu scortisoara si miere
Pofta buna!
Doamneeee, ce pofta mi-ai facut de niste gogosi