Pui cu broccoli si orez din: orez, apa, pui, ulei, supa de pui, mustar dijon, cheddar, broccoli, ardei iute. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune […]
Reteta zilei: Humus aromat cu chimen
PrinteazaHumus aromat cu chimen din: naut, bicarbonat, pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, sare de mare, chimen, ulei de masline, nuci de pin, sos iute, boia de ardei.
Ingrediente:
- 1 ceasca năut
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 9 linguri de pasta tahini
- 4 lingurite de suc proaspat de lamaie
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 1/2 lingurite sare de mare
- 1 praf de chimen
- 1/3 cană de apă de la năutul gătit
- Ulei de masline, nuci de pin prajite, sos iute și boia de ardei, pentru servire
Mod de preparare:
Se înmoaie năutul în apă rece (aproximativ 4 cani) peste noapte.
scurge și se clătește năutul și se pune într-o cratiță medie, acoperiti cu alta apa, adăugați bicarbonatul de sodiu și se aduce la fierbere.
Reduceți focul și fierbeti ușor nautul aproximativ 1 ora.
Opriti focul, scurgeti lichidul, din care pstrati 1 cana, apoi eliminati coaja de la naut.
Într-un procesor de alimente amestecati pasta tahini, suc de lamaie, usturoi, chimen și sare pana se omogenizeaza.
Incorporati nautul si procesati pana se omogenizeaza. Adaugati lichid in care a fiert nautul pentru a subtia pasta.
Garnisiti cu ulei de măsline, nuci de pin prăjite, boia iute și sos iute, apoi serviti.
Humus aromat cu chimen
Pofta buna!
Cartofi pai la air fryer din: cartofi, ulei. Gatiti cartofi pai la air fryer fara prea mult ulei si veti obtine o reteta sanatoasa. Air fryer-ul este un aparat electrocasnic popular, conceput pentru a găti alimente într-un mod mai sănătos și mai puțin gras în comparație cu metodele tradiționale de prăjire, cum ar fi folosirea uleiului […]