Reteta zilei: Humus de casa cu chips-uri tortilla
PrinteazaHumus de casa cu chips-uri tortilla din: naut, tahini, ardei iute, sos adobo, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, tortilla, coaja de lime, praf de chili, boia de ardei afumat, chimen, piper cayenne, sare de mare, coriandru, praz.
Poate te itnereseaza si Hummus cu sfecla si chimen
Ingrediente pentru humus:
- 1 cutie năut, scurs și clătit
- 2 linguri de tahini
- 1-2 ardei iuti in sos adobo
- ½ lingurita sos adobo
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
tortilla chips-uri:
- 4 tortilla
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingurita coaja de lime
- 2 lingurite suc de lămâie
- 1 lingurita praf de chili
- ½ lingurita boia de ardei afumat
- ¼ linguriță de chimen
- 1 vârf de cuțit de piper cayenne
- sare de mare
servire:
- coriandru tocat
- praz, feliat
- ulei de măsline
- boia de ardei afumat
Mod de preparare:
Pentru prepararea chips-urilor, preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Într-un castron mic, combinati uleiul de masline, coaja de limeta, suc de lămâie și condimente.
Ungeti tortilla, apoi taiati fiecare tortilla in 8 triunghiuri. presara cu sare de mare.
Aranjați chips-urile într-un strat, pe foaia de copt si coaceti timp de 16-18 minute.
Scoateti din cuptor și lăsați-le sa se răcească în timp ce pregatiti humusul.
Pentru pregatirea humusului, indepartati coaja nautului, adaugati in blender, impreuna cu tahini, ardei iute, adobo, usturoi si sucul de lamaie.
Procesati 1 minut pana se omogenizeaza. Turnați ulei de măsline și se continuă procesarea, aproximativ 30 de secunde.
Transferati intr-un castron, garnisiti cu ulei de măsline, un vârf de cuțit de boia de ardei afumat, coriandru tocat și praz. Serviti cu chips-uri tortilla.
Humus de casa cu chips-uri tortilla
Pofta buna!