Reteta zilei: Iepure in sos de vin cu usturoi
PrinteazaIepure in sos de vin cu usturoi din: iepure salbatic, faina, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb.
Ingrediente:
- 1 iepure sălbatic, portionat
- 50gr făină, condimentata cu sare și piper negru proaspat macinat
- 300ml ulei de măsline
- 5 crengute de rozmarin
- 30 de catei de usturoi, decojit
- 300ml vin alb sec
Mod de preparare:
Dati carnea prin faina, apoi prajiti intr-o tigaie in putin ulei de masline.
Incorporati rozmarin, usturoi și restul de ulei de masline.
Adăugați vinul și se amestecă bine.
Se aduce amestecul până la punctul de fierbere, apoi se acopera partial cu un capac și lăsați să fiarba timp de aproximativ 2 ore.
Când sosul s-a ingrosat, iar carnea este fragezita, indepartati oasele.
Asezonati și serviti cu garnitura, dupa preferinta.
Iepure in sos de vin cu usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Carne de iepure cu legume
Carne de iepure cu legume din: iepure, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, vin rosu, bulion, supa de pui, frunze de dafin, cimbru, sare, piper. O sursă sănătoasă de proteine, este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină […]
Friptura de iepure cu legume la cuptor
Friptura de iepure cu legume la cuptor din: iepure, morcovi, ceapa, cartofi, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, sare, piper. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face […]
Pofta buna!
N-am mancat niciodata carne de iepure