Reteta zilei: Inghetata cu cirese, migdale si fistic

Printeaza

Inghetata cu cirese, migdale si fistic din: cirese uscate, amaretto, albus de ou, miere, zahar, apa, smantana, esenta de migdale, migdale, fistic, cirese proaspete.

 

Ingrediente: 

  • 1 cană cireșe uscate
  • 3/4 cană amaretto
  • 2 albușuri de ou
  • 1/3 ceasca miere
  • 1/2 cană zahar
  • 1/4 cană apa
  • 1 1/2 cani smântâna
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 1/2 ceasca migdale sărate, tocate
  • 1/2 ceasca fistic sărat tocat
  • 1 cană cireșe proaspete

 

Mod de preparare:

Tocati cireșele uscate și transferati intr-un castron mic.

Adăugați amaretto și se lasa sa stea timp de o oră.

Scoateti ciresele si pastrati deoparte.

Se bat albusurile.

Într-o cratiță mică, combinati miere, zahăr și apă.

Incalziti la foc mic, amestecand constant, până când zahărul se dizolvă.

Se aduce amestecul la fierbere și se fierbe timp de încă 2 minute.

Incorporati usor amestecul de miere în albușurile batute.

Continuați sa bateti aproximativ cinci minute.

Într-un castron separat, bateti smantana cu esenta de migdale, adaugati migdale, fistic, cirese uscate si cirese proaspete.

Adaugati bezea și amestecati cu o spatulă de cauciuc.

Se transferă amestecul într-un recipient pentru congelator.

Se acopera si se congeleaza peste noapte.

Serviti.

Inghetata cu cirese, migdale si fistic

Inghetata_cu_cirese_migdale_si_fistic_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan

Prajitura cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta, smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra, lapte si esenta de migdale.   Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3 oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca nuci pecan, tocate […]

 

Inghetata de fistic cu capsune

O reteta de inghetata de fistic cu capsune din: oua, lapte, zahar, esenta de fistic, zahar vanilat, fistic, frisca, capsune si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua un litru lapte 300 g zahar 4-5 picaturi esenta de fistic un plic zahar vanilat 200 g fistic prajit 500 ml frisca 300 g capsune 150 g fulgi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce pofta mi-ai facut de o inghetata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.