Lasagna Clasică – Rețetă Autentică Italiană cu Sos Bolognese și Bechamel din: foi de lasagna, carne tocata de vita, ceapa, rosii in bulion, vin rosu, lapte, faina, unt, mozzarella, paremzan, sare, piper, busuioc. Descoperă secretul celei mai bune lasagna! Rețeta noastră pas cu pas îți oferă gustul autentic italian cu sos Bolognese bogat și bechamel […]
Reteta zilei: Lasagna cu vinete, rosii si busuioc
PrinteazaLasagna cu vinete, rosii si busuioc din: vinete, malai, parmezan, oua, ceapa, rosii, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei, otet balsamic, oregano, branza ricotta, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 2 1/2 cani malai
- 1 cana de parmezan ras
- 4 oua, batute
- 1 ceapa, feliata
- 6 rosii, tocate
- 2 cesti rosii cherry, injumatatite
- 2 cutii rosii, maruntite
- 3 catei de usturoi, tocat
- 4 crengute de rozmarin proaspat
- 1 ceasca busuioc, tocat
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura oregano uscat
- 450gr branza ricotta
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C. Adaugati rosiile, ceapa, 3/4 din busuioc, oregano, rozmarin, ulei de masline, otet balsamic intr-un castron mare.
Se condimenteaza cu sare si piper si se distribuie uniform intr-o tava pe hartie de copt. Dati la cuptor pentru 30-40 minute.
Intre timp, taiati vinetele felii subtiri . Bateti ouale intr-un castron mare si se adauga malai si 3 linguri parmezan, condimenteaza cu sare si piper.
Treceti fiecare felie de vinata prin amestecul de ou. Puneti pe o foaie de copt intr-un singur strat si se da la cuptor.
Coaceti aproximativ 25 de minute, intorcand feliile dupa 12-13 minute.
Amestecati branza ricotta cu busuiocul ramas intr-un blender si se condimenteaza cu sare si piper.
Lasati vinetele sa se raceasca putin, apoi adaugati un strat de ricotta pe fiecare felie.
Puneti un strat de vinete pe partea de jos a unui vas de copt mare, apoi raspandititi jumatate din amestecul de legume si se presara cu o treime din parmezanul ramas.
Repetati procesul, terminand cu un strat de vinete si parmezan.
Se acopera si se coace timp de 20 de minute, descoperiti si se coace pana se rumeneste pe deasupra.
Lasagna cu vinete, rosii si busuioc
Pofta buna!
Lasagna: Descoperiți Istoria Fascinantă, Varietățile și Rețeta Autentică ale Celebrului Preparat Italian. Lasagna, un renumit preparat în bucătăria italiană, are o istorie bogată care se împletește cu evoluția pastelor. Rădăcinile sale pot fi urmărite încă din timpurile antice, deși forma modernă a lasagna pe care o cunoaștem astăzi a evoluat semnificativ de la primele sale […]
Pofta buna!