Reteta zilei: Legume la tigaie cu sos de mustar
PrinteazaLegume la tigaie cu sos de mustar din: ceapa rosie, ulei, sare, fasole verde, ceapa, cimbru, unt, suc de portoicale, seminte de mustar dijon, miere, coaja de portocala.
Ingrediente:
- 4 cepe rosii, decojite și tăiate felii subțiri
- 1 ceasca ulei de canola (pentru prajit)
- 1 linguriță sare
- 500gr fasole verde
- 300gr ceapa mica, alba, curatata
- 1 lingurita cimbru proaspat tocat
- 1 lingura unt
- 1/2 ceasca suc de portocale
- 1 lingura seminte de muștar dijon
- 2 lingurite de miere
- coaja de portocala si cimbru pentru ornat
Mod de preparare:
Puneti ceapa ocata si ulei într-o cratiță mică la foc mare mediu.
Gatiti, amestecand ocazional, pana se rumeneste ceapa.
Transfer ceapa într-o strecuratoare pentru a se scurge excesul de ulei.
Puneti apoi pe prosoape de hartie.
Adaugati sare intr-o oală mare de apă și aduceti la fierbere.
Intr-un castron mare puneti apa rece si gheata.
Fierbeti fasolea 3-5 minute si transferati apoi in baia de apa rece.
Scurgeti fasolea pe prosoape de hârtie să se usuce.
Pentru pregatirea sosului, se topeste untul intr-o cratita și se adaugă frunze de cimbru.
Gatiti timp de 1-2 minute. Se adauga suc de portocale, Dijon si miere și se fierbe pana cand sosul se reduce la jumătate.
Se condimentează, după gust, cu sare și piper.
La foc mediu, incalziti sosul intr-o tigaie, se adauga fasolea si ceapa alba, amestecati pentru a se acoperi cu sos.
Se transferă pe un platou, stropiti cu sos.
Se presara ceapa crocanta, coaja de portocala si cimbru si serviti.
Legume la tigaie cu sos de mustar
Pofta buna!
Foarte bune legumele la tigaie