Midii cu Chorizo și Vin Roșu din: midii, chorizo, ceapa rosie, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, ulei. Această rețetă vibrantă combină gustul puternic al chorizo cu aroma bogată a vinului roșu, creând un sos intens care complimentează perfect dulceața naturală a midilor. Este o alegere excelentă pentru cinele informale, aducând […]
Reteta zilei: Midii cu sos de rosii si bacon
PrinteazaMidii cu sos de rosii si bacon din: ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi, dafin, ierburi de provence, rosii uscate, rosii, masline, vin alb, midii, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 200gr bacon, maruntiti
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi tocat
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura ierburi de provence
- 1-2 linguri rosii uscate
- 4 rosii, decojite si fara seminte, maruntite
- 50gr masline, fara samburi, maruntite
- 105 ml vin alb
- 2 kg midii
- sare si piper
- 4 linguri patrunjel, tocat, pentru garnitura
Mod de preparare:
Se încălzește ulei într-o tigaie mare. Gatiti baconul pana devine crocant. Scurgeti cu ajutorul unei spumiere si pastrati deoparte.
Se adaugă ceapa și usturoiul și se rumenesc usor. Se adaugă ierburi, rosii uscate si rosii. Gatiti ușor timp de 5 minute, amestecand frecvent. Se adauga măsline și asezonati.
Adaugati vinul și midiile într-o altă tigaie.
Se acoperă și se agită la foc mare, timp de 5 minute, până când midiile se deschid.
Celele care nu se deschid se arunca.
Se strecoara lichidul de la midii în tigaia cu sosul de roșii printr-o sită și fierbeti până când amestecul se reduce cu aproximativ o treime.
Se adaugă midiile și se amestecă bine. Scoateți și aruncați foaia de dafin.
Se împart midiile și sosul in boluri.
Se presara cu bacon si patrunjel tocat. Serviti imediat.
Midii cu sos de rosii si bacon
Pofta buna!