Reteta zilei: Musaca de miel cu vinete
PrinteazaMusaca de miel cu vinete din: vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, miel, faina, rosii, ierburi, sare, piper, iaurt, oua, feta, parmzan.
Ingrediente:
- 450 gr vinete
- 150ml ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 2-3 catei de usturoi, tocat
- 675g carne tocata de miel
- 1 lingura faina
- 400g rosii feliate
- 450gr rosii din conserva
- 2 linguri ierburi tocate
- sare si piper
Ingrediente pentru topping:
- 300ml iaurt
- 2 oua
- 25g brânză feta, maruntita
- 25g parmezan ras
Mod de preparare:
Se taie vinetele în felii subțiri și se pun intr-o strecuratoare. Presarati cu sare.
Acoperiti cu prosoape de hartie si apasati sa iasa cat mai mult lichid din ele.
Incalziti 3 linguri de ulei într-o tigaie.
Gatiti ceapa si usturoiul cateva minute.
Se adaugă carnea de miel și gatiti la foc mare, amestecand frecvent, pana cand se rumeneste.
Se incorporeaza făină, apoi se adauga roșii, ierburi și condimente.
Se aduce la fierbere si se reduce focul. Gatiti timp de 20 de minute.
Intre timp , intr-o alta tigaie, incalziti ulei si adaugati felii de vinete, rumeniti pe ambele parti.
Preincalziti cuptorul la 180C.
Aranjați jumătate din feliile de vinete intr-un vas termorezistent, apoi se adaugă jumătate din roșiile proaspete.
Adaugati jumatate din amestecul de carne.
Deasupra adaugati restul de vinete, inca un strat de rosii si apoi restul de carne.
Se bat împreună iaurtul și ouăle, apoi se adauga feta și parmezan.
Se toarnă amestecul peste carne și intindeti uniform.
Se transferă vasul la cuptor și coaceti timp de 35-40 minute.
Serviti musacaua calda.
Musaca de miel cu vinete
Pofta buna!