Reteta zilei: Muschi de vita la gratar cu ardei copt
PrinteazaMuschi de vita la gratar cu ardei copt din: praz, unt, supa de pui, dafin, cimbru, muschi de vita, ulei de masline, ardei gras, otet de vin rosu, mustar dijon.
Poate te intereseaza si:
- Friptura de vita la gratar cu sos aromat
- Friptura de vita la gratar
- Muschi de vita la gratar cu legume si orez
Ingrediente:
- 1 legatura praz, tocat
- 2 linguri unt nesărat
- 1 3/4 cani supa de pui
- 1 frunza de dafin
- 3 crengute de cimbru
- 3-4 felii muschi de vita
- 2 linguri plus 2 lingurite ulei de masline
- 4 ardei grasi, tocati
- 2 linguri otet de vin rosu
- 2 linguri de muștar Dijon
- 5 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Spalati si tocati prazul. Fierbeti prazul cu unt, supa, dafin, cimbru, 1/2 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper intr-o tigaie adanca, la foc mediu, acoperit, amestecand ocazional, aproximativ 20 de minute.
Descoperiti și gatiti pana se reduce sosul. Aruncați frunzele de dafin si cimbrul.
Între timp, incalziti grătarul, la foc mediu-ridicat. Ungeti carnea cu 2 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.
Frigeti cate 8 minute pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie si lasa sa se odihneasca 15 minute.
Între timp, taiati ardeii in jumatati, indepartati semintele, presarati cu restul de 2 lingurite ulei de masline, sare si piper și rumeniti pe gratar 6-10 minute pe ambele parti.
Amestecati împreună oțet, muștar, 1/4 linguriță de sare și 1/8 lingurita piper intr-un bol.
Adaugati ulei de masline, amestecati, adaugati ardei.
Serviti friptura la gratar cu praz si ardei copt.
Muschi de vita la gratar cu ardei copt
Pofta buna!