Orez negru și fructe de mare la tigaie din: orez negru, creveti, calamari, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline.sare, piper, suc de lamaie, marar. Ingrediente: 1 ceașcă de orez negru 200g de creveți mari, curățați și deveghezați 200g de calamari, tăiați în inele subțiri 1 ardei roșu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapă roșie […]
Reteta zilei: Orez cu rosii si anghinare
PrinteazaOrez cu rosii si anghinare din: ulei de masline, usturoi, boia, chimen, oregano, piper rosu, piper negru, ceapa, orez, rosii, anghinare, naut, supa de legume, sare, patrunjel, lamaie.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- ½ lingura boia de ardei afumat
- 1 linguriță de chimen
- ½ linguriță oregano
- ¼ linguriță piper roșu
- piper negru
- 1 ceapa
- 1 cană orez
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 cutie inimi de anghinare
- 1 cutie năut
- 1.5 cesti supa de legume
- ½ linguriță de sare
- ¼ legatura patrunjel
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Tocati usturoiul și adăugați intr-o tigaie mare, împreună cu uleiul de măsline.
Gatiti la foc mediu-scăzut timp de 1-2 minute.
Adăugați paprika afumat, chimen, oregano, piper rosu si piper negru.
Se amestecă și gatiti pentru încă un minut.
Tocati ceapa și adăugați in tigaie. Gatiti aproximativ 5 minute.
Adaugati orezul si sotati timp de inca 2 minute.
Scurgeti nautul si inimile de anghinare, apoi adăugați-le in tigaie impreuna cu rosiile cubulete, supa de legume și sare.
Tocati patrunjelul si adaugati-l in tigaie, rezervând o cantitate mică pentru servire.
Se amestecă toate ingredientele în tigaie până se combina.
Puneți un capac și dati focul la mediu-mare, aduceti la fierbere si apoi dati focul la mic.
Fierbeti timp de 20 de minute.
Opriti focul si lasati sa se odihneasca timp de 5 minute. Scoateți capacul si amestecati cu o furculita.
Serviti cu patrunjel si lamaie.
Orez cu rosii si anghinare
Pofta buna!
Orez negru și fructe de mare la tigaie
Pofta buna!
Nu am folosit pana acum anghinare
Foarte bun a iesit orezul cu rosii si anghinare