Budincă de Hrișcă Delicioasă din: hrisca, lapte, zahar, extract de vanilie, sare, scortisoara. Este o rețetă sănătoasă și satisfăcătoare, perfectă pentru micul dejun sau desert. Hrișca este un aliment bogat în proteine, fibre și nutrienți, iar această budincă îi pune în valoare gustul delicios. Puteți adapta nivelul de îndulcire după preferință și chiar adăuga fructe […]
Reteta zilei: Orez cu spanac si sos chili
PrinteazaOrez cu spanac si sos chili din: orez brun, spanac, alge de mare, apa, ulei de susan, fulgi de chili, sos de soia,usturoi, piper, ceapa verde.
Ingrediente:
- 2 cani orez brun, înmuiat în apă peste noapte
- 1 buchet spanac
- 2 bucati alge de mare uscate
- 3 căni de apă
- 1 lingura ulei de susan
Ingrediente pentru sos chili:
- 2 linguri fulgi de chili
- Sos de soia 4 linguri
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingura ulei de susan
- piper negru
- 1 ceapa verde tocata marunt
Mod de preparare:
Scurgeti orezul de apa si se pune deoparte. Pentru a face supa, se fierb 3 căni de apă și se adaugă algele marine.
Opriti focul, se lasa sa stea timp de 10 minute. Pastrati deoparte 2 cesti.
Intr-o cratita, se incinge uleiul de susan la foc mediu, se adauga spanacul și gatiti până se înmoaie.
Adaugati orezul si continuati sa gatiti timp de 2 minute. Se toarnă supa, lasati sa fiarba timp de 15-20 minute, acoperit.
Opriti focul, se lasa sa se odihneasca 5 minute. Umflati orezul cu o furculita.
Între timp, faceti sosul chili prin combinarea tuturor ingredientelor.
Pentru a servi, puneti orez intr-un bol, adaugati sos chili si se amesteca usor.
Orez cu spanac si sos chili
Pofta buna!