Ouă Poșate Perfecte: Ghidul Pentru un Mic Dejun Nutritiv din: oua, otet, apa. Ouăle poșate reprezintă o metodă clasică și elegantă de a te bucura de ouă, fiind o opțiune populară pentru micul dejun datorită texturii lor fine și gustului delicat. Nu numai că sunt delicioase, dar ouăle poșate sunt și o sursă excelentă de […]
Reteta zilei: Oua coapte cu sos de rosii – Usor de preparat
PrinteazaOua coapte cu sos de rosii din: rosii, usturoi, anchoa, unt, mozzarella, ceapa, fulgi de ardei, paprika, piper cayenne, sare, busuioc, oua.
Ingrediente:
- 420 gr roșii zdrobite
- 6 catei usturoi, tocat
- 2 fileuri anchoa, tocate
- 1 lingură unt
- ¼ ceasca mozzarella mărunțită
- ½ ceapă, tocată
- ½ linguriță fulgi de ardei roșu
- ½ linguriță de paprika
- ¼ linguriță de piper cayenne
- sare
- busuioc proaspat
- 4 ouă
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Ungeti 4 forme termorezistente. Se taie ceapa si se toaca usturoiul.
Într-un castron mic, amestecați roșiile cu ansoa, fulgi de ardei, boia de ardei, paprika si cayenne.
Încălziți o cratiță la foc mediu. Se topește untul. Adăugați ceapa si gatiti 7-8 minute. Se adaugă usturoiul, gatiti încă 2-3 minute.
Împărțiți sosul în forme, adăugați ouăle. Coaceți timp de aproximativ 7-8 minute, apoi presarati cu mozzarella. Coaceți timp de încă 4-5 minute.
Scoateti din cuptor, presarati cu busuioc si serviti preparatul cald.
Oua coapte cu sos de rosii
Pofta buna!
Andive Umplute cu Somon și Ouă de Prepeliță
Andive Umplute cu Somon și Ouă de Prepeliță din: andive, somon, oua de prepelita, smantana, marar, sare, piper. Andivele umplute reprezintă o alegere perfectă pentru un aperitiv sau o gustare elegantă, cu arome proaspete și texturi bogate. Această rețetă aduce împreună ingrediente de calitate, cum ar fi somonul fumé, ouăle de prepeliță și andivele crocante, […]