Reteta zilei: Oua ochiuri pe pat de cartofi dulci si sunca de pui

Printeaza

Oua ochiuri pe pat de cartofi dulci si sunca de pui din: sunca de pui, cartofi dulci, ulei de masline, usturoi, ardei gras, ceapa, chimen, piper cayenne, sare, oua, avocado, coriandru.

Ingrediente: 

  • 120gr sunca de pui, tocata
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cartof dulce, curatat si tocat
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1/3 cană ardei gras rosu, tocat
  • 1/3 ceasca ardei gras verde, tocat
  • ½ ceapă, tocata
  • ½ lingurita chimen
  • 1 vârf de cuțit de piper cayenne
  • sare, dupa gust
  • 4 oua
  • ½ avocado, tocat
  • 2 lingurite coriandru tocat

 

Mod de preparare:

Se încălzește 1 lingura ulei de măsline intr-o tigaie mare. Adăugați sunca și sotati aproximativ cinci minute.

Adaugati cartofii dulci împreună cu 1 lingura de ulei de masline si chimen. Rumeniti timp de aproximativ cinci minute.
Amestecati si mai rumeniti pana cand sunt patrunsi.

Când cartofii dulci sunt fragezi, se adauga usturoiul, ceapa, ardei gras si continuati sa gatiti pentru aproximativ cinci minute.

Adaugati piper cayenne și sare, dupa gust. Opriti focul si pastrati amestecul cald.

Se încălzește o tigaie la foc mediu-scăzut. Se adaugă ouăle si gatiti până albiusul este stabilit, iar galbenusul este moale.

Serviti amestecul de cartofi si sunca cu oua , garnisite cu avocado și coriandru.

 

 

Oua ochiuri pe pat de cartofi dulci si sunca de pui

Oua_ochiuri_pe_pat_de_cartofi_dulci_si_sunca_de_pui_04

 

Pofta buna!

 

 

Cartofi noi cu ochiuri

Cartofi noi cu ochiuri din: cartofi, ulei, sare, marar, ou, piper macinat, usturoi. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 3 linguri cu ulei sare marar 1 ou piper macinat usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, îi spălaţi, îi ţineţi în apă rece cu sare 5 minute, îi spălaţi şi-i puneţi în formă de sticlă sau vas […]

Ochiuri cu sos de ciuperci

Ochiuri cu sos de ciuperci din: rosie, ciuperci, usturoi, oregano, oua, ulei de masline. Ingrediente: 1 rosie, tocata 3-5 ciuperci, taiate felii subtiri 1 catel de usturoi, taiat felii subtiri 2 oua 1 lingura de frunze de oregano proaspete, rupte 1 lingura ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se incinge uleiul de […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. NU prea ma tenteaza reteta asta

  2. Asta-i mic dejun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.