Reteta zilei: Parfait cu compot de afine si granola
PrinteazaParfait cu compot de afine si granola din: fulgi de ovaz, seminte de dovleac, scortisoara, sare, cuisoare, ghimbir, zahar brun, piure de dovleac, sos de mere, sirop de artar, esenta de vanilie, afine, coaja de portocala, iaurt.
Poate te intereseaza si:
- Parfait cu piersici, fructe de padure si iaurt
- Parfait de lamaie cu fructe de padure
- Parfait cu banane
- Parfait de vanilie
- Parfait cu fistic si visine
Ingrediente granola:
- 5 cesti fulgi de ovăz
- ¾ ceașcă seminte de dovleac
- 1 lingurita de scortisoara
- ¾ linguriță sare
- 1/8 lingurita cuișoare
- 1/8 linguriță ghimbir
- ¾ cană zahăr brun
- ½ ceasca piure de dovleac
- ¼ cană sos de mere
- ¼ cană sirop de arțar
- 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente compot:
- 1½ cani afine congelate
- ¾ cană de apă
- 1/3 cana zahăr
- coaja de la 1 portocala
- iaurt
Mod de preparare:
Pentru a pregati granola, incalziti cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Într-un castron mare, se amestecă împreună ovăz, seminte de dovleac, scorțișoară, sare, cuișoare, ghimbir și amestecati.
Într-un bol mediu, amestecati împreună zahăr brun, piure de dovleac, mere, sirop de arțar și esenta de vanilie pana se omogenizeaza.
Se toarnă amestecul brun de zahăr în amestecul de ovăz și se amestecă cu o spatulă. Imprastiati pe foaia de copt.
Coaceți pentru 45-55 de minute, amestecând de 2-3 ori în timpul coacerii.
Lasati sa se raceasca complet.
Pentru a pregati compotul, combinati toate ingredientele, cu exceptia iaurtului, într-o cratiță mică.
Se aduce la fierbere la foc mediu, apoi se reduce focul la foc mic.
Fierbeti la foc mic aproximativ 12 minute, amestecand si zdrobind fructele.
Transferati compotul intr-un castron mic și lasa sa se raceasca complet.
Pentru a asambla parfait-ul turnati un pic compot în partea de jos a fiecarui pahar, adaugati un star de iaurt, apoi un strat de granola. Serviti imediat.
Parfait cu compot de afine si granola
Pofta buna!
Imi place!
Vreau si eu din parfaitul asta