Reteta zilei: Paste cu branza si piept de pui la gratar
PrinteazaPaste cu branza si piept de pui la gratar din: paste, branza cheddar, iaurt, spanac, praf de ceapa, praf de usturoi, sare, piper, piept de pui, piper cayenne, boia de ardei, oregano, lamaie, ulei de canola.
Ingrediente pentru paste:
- 2 cani paste
- 2 cesti de brânză cheddar rasa
- 1/2 cana iaurt
- 2 cesti de spanac proaspăt
- 1/4 lingurita praf de ceapa
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- Sare si piper, dupa gust
pentru pui:
- 3-4 bucati piept de pui fara piele
- 1 linguriță de sare
- 1 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- 1 linguriță de piper negru
- 1/2 linguriță oregano
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- 1/4 lingurita praf de ceapa
- 1/2 cana suc proaspat de lamaie
- 1/4 ulei de canola
Mod de preparare:
Combinati toate condimente pentru pui intr-un bol mic. Într-o punga care se inchide, puneți suc de lamaie si ulei de canola.
Adaugati jumătate din amestecul de condimente. Adaugati pieptul de pui, agitati si lasati la marinat 30-60 de minute la rece.
Scoateți carnea de pui din punga si asezati pe o farfurie. Se presara pe ambele părți cu amestecul de condimente rămas.
Puneti carnea de pui pe un gratar fierbinte usor uns cu ulei si se gateste pe ambele parti. Se acopera cu folie si se pastreaza deoparte.
Gătiti pastele conform instrucțiunilor. Scurgeti si pastrati 1/4 ceasca de lichid. Puneti spanacul peste pastele calde sa se inmoaie.
Adaugati din nou pastele impreuna cu spanacul in oala. Adaugati 1/4 ceasca de apa. Se pune brânză mărunțită și se amestecă până se topește complet.
Incorporati iaurt, ceapa si usturoi pudra, sare si piper. Amestecati pana la omogenizare. Serviti pastele cu crema de branza si piept de pui.
Paste cu branza si piept de pui la gratar
Pofta buna!