Berbec cu Ciuperci și Smântână. Această rețetă oferă o bogăție de arome și o textură cremoasă, care complimentează perfect carnea de berbec. Ingrediente Pentru 4 porții: 800 g de carne de berbec (pulpă sau cotlet) 300 g de ciuperci champignon sau mix de ciuperci 200 ml de smântână pentru gătit (20% grăsime) 2 cepe medii […]
Reteta zilei: Paste cu sos de legume
PrinteazaPaste cu sos de legume din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rosii, rozmarin, dafin, parmezan, otet balsamic, penne.
Poate te intereseaza si Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci
Ingrediente:
- 1/4 cană ulei de măsline
- 1 ceapa, tăiate în bucăți mari
- 2-3 morcovi, tăiati în bucăți mari
- 2-3 tulpini de telina, tăiate în bucăți mari
- 3-4 catei de usturoi întregi
- 1 cutie de rosii
- 1 lingura rozmarin proaspăt tocat
- 1 frunza de dafin
- parmezan
- 1 lingura otet balsamic
- 1 pachet penne
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie mare, adăugați toate legumele și asezonati ușor cu sare.
Gatiti la foc mediu timp de 2-3 minute.
Adauga rosiile, rozmarin, frunze de dafin și se condimentează cu sare, se aduce la fierbere și apoi se reduce focul si se gateste 1 ora, amestecand la fiecare 50-10 minute.
Asezonati cu sare si otet balsamic.
Pune o oală mare de apă la fiert și se condimentează cu sare.
Adaugati pastele si gatiti al dente. Incorporati alaturi de legume si lasati cateva minute sa se absoarba sosul.
Serviti cu parmezan ras.
Paste cu sos de legume
Pofta buna!
Berbec cu Ciuperci și Smântână
Nu prea ma omor eu dupa sosul asta de legume, dar imi place ce a iesit aici 🙂
Si mie-mi plac pastele astea