Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci
PrinteazaPaste cu sos de rosii si sote de ciuperci din: ciuperci, unt, sare, vin alb, ulei de masline, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, sos de rosii, apa, oregano, busuioc, sos worcestershire, piper, paste, parmezan.
Ingrediente pentru ciuperci:
- 5 cesti ciuperci proaspete, felii
- 3 linguri unt
- ¼ linguriță sare
- ¾ ceașcă vin alb
sos:
- 3 lingurite de ulei de masline
- ½ ceasca ceapa, tocata
- ½ ceasca ardei gras, tocat
- ½ ceasca țelină, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- ½ ceasca de vin
- 2 cutii sos de roșii
- 1 cana apa
- 1 lingura frunze uscate de oregano
- 2 lingurite frunze de busuioc uscate
- 3 lingurite sos worcestershire
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita piper negru
pentru paste:
- sare
- 250gr paste
- 2 linguri de parmezan ras
Mod de preparare:
Pentru ciuperci, se încălzește o tigaie mare la foc mediu și se adaugă untul.
adauga ciupercile dupa de s-a topit untul, sare și piper.
amestecă. Gatiti 4 minute.
Adăugați vinul și se amestecă, gatiti pana cand sosul se reduce la jumatate.
Pastrati deoparte.
Pentru sos, se încălzește o oală medie la foc mediu și se adaugă ulei de măsline, ceapă, ardei, telina si usturoiul.
Se amestecă, gatiti aproximativ 8 minute și apoi se adaugă vinul.
amestecă și gatiti timp de inca 5 minute.
Adaugati sos de roșii, apă, oregano, busuioc, sos worcestershire, sare și piper.
Se amestecă. gateste timp de 20-30 de minute.
Pentru paste, intr-o oală de dimensiuni medii, aduceti apă la fierbere și se adaugă sare.
Adăugați pastele și se fierb al dente.
Scurgeți pastele și se transferă in boluri de servire, adaugati sos si sote de ciuperci.
Presarati parmezan si serviti imediat.
Paste cu sos de rosii si sote de ciuperci
Pofta buna!
Jos palaria pentru pastele astea
Foarte bine arata pastele cu sos si soteul de ciuperci