Reteta zilei: Paste cu sos de smantana – usor de preparat

Printeaza

Paste cu sos de smantana din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, boabe de porumb, fasole neagra, chimen, fulgi de ardei rosu, paste, supa de legume, smantana, ceapa verde, coriandru, branza.

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie ardei iuti verzi
  • 1 cana de boabe de porumb
  • 1 cutie fasole neagra
  • 1 lingurita chimen
  • ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
  • 250gr paste
  • 2 cani de supa de legume
  • ½ ceasca smantana
  • 3 fire ceapa verde, feliata
  • ¼ legatura coriandru
  • 60gr branza

 

Mod de preparare:

Tocati usturoiul si adaugati intr-o cratita cu ulei de masline la foc mediu si gatiti timp de 2-3 minute.

Adauga cutia de ardei iute verde, boabe de porumb, cutia de fasole, chimen, ardei rosu si amestecati.

Adauga pastele nefierte si supa de legume. Acoepriti cu un capac si dati focul la mare pana clocoteste.

Reduceti focul la mic si lasati sa fiarba timp de 10 minute, amestecand bine dupa 5 minute.

Intre timp, feliati ceapa verde, se toaca coriandrul si se marunteste branza.

Dupa zece minute de fierbere, se amesteca bine, apoi se adauga smantana si se amesteca pana ce a acoperit complet pastele.

Se incorporeaza 3/4 din cantitatile de ceapa verde si coriandrul.

Presarati branza maruntita, puneti capacul si lasati sa se topeasca branza.

Dupa ce s-a topit, se adauga restul de ceapa verde si coriandru. Se servesc pastele fierbinti.

 

Paste cu sos de smantana

Paste cu sos de smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Peste alb cu sos de lamaie

Peste alb cu sos de lamaie din: peste, smantana, lamaie, unt, vin, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte alb 2 ceşti cu smântână 1 lingură cu unt 3 lămâi 3 linguri cu ulei 4 cepe 1 ceaşcă de vin alb pătrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Curăţă cepele şi taie-le […]

Peste cu sos de arahide

Peste cu sos de arahide din: sos de peste, miere, otet de orez, fulgi de ardei rosu, unt de arahide, lapte de nuca de cocos, pasta de curry, paste fettucini, suc de lamaie, otet de vin alb, ulei de masline, peste alb, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente pentru sosul de arahide și taiței: 1/4 ceasca […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-ai dat o idee buna cu pastele astea 🙂 O sa le fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.