Reteta zilei: Paste cu sos pesto si sote de rosii

Printeaza

Paste cu sos pesto si sote de rosii din: patrunjel, parmezan, usturoi, sare, lamaie, ulei de masline, rosii cherry, sare, piper, paste, oua.

Ingrediente sos pesto

  • 1 legatura pătrunjel
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 2 catei de usturoi
  • ¼ linguriță de sare
  • 1 lamaie
  • 6 linguri ulei de masline

Ingrediente rosii:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 kg rosii cherry
  • sare si piper, dupa gust

Ingrediente pentru servire:

  • 500gr paste
  • 5 oua prajite

 

Mod de preparare:

In blender adaugat patrunejl, parmezan, usturoi, sare, coaja rasa si sucul de la jumătate din lamaie si procesati.

Se incorporeaza ulei de măsline si procesati pana se omogenizeaza.

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Adaugati o lingura ulei de masline, apoi adaugati rosiile si gatiti 7-10 minute, amestecand ocazional.

Se condimentează cu sare și piper, după gust.

Aduceti o oală mare de apă la fiert. Gatiti pastele al dente. Rezervati o cantitate mică de apă in care ati gatit pastele.

Scurgeti pastele intr-o strecuratoare. Lăsați să se răcească ușor pastele, apoi adaugati inapoi in oala.

Adaugati pesto si amestecati bine.

Dacă pastele sunt prea uscate adaugati apa in care ati fiert pastele.

Împărțiți pastele în boluri, adaugati sote de rosii, oua prajite si serviti.

 

Paste cu sos pesto si sote de rosii

Paste_cu_sos_pesto_si_sote_de_rosii_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.