Reteta zilei: Paste cu sparanghel si rosii

Printeaza

Paste cu sparanghel si rosii din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, zahar, sare de mare, piper, busuioc, nuci de pin, paste, sparanghel, parmezan, branza.

pentru rosiile uscate:

  • 20 rosii cherry, taiate jumatati
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 1 varf de cutit sare de mare
  • Piper proaspat macinat
  • 4 frunze de busuioc, tocat

paste:

  • 1/3 ceasca nuci de pin
  • 250gr paste
  • 1 buchet sparanghel, maruntit
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi prajit, tocat
  • 1 lingura busuioc proaspat, tocat
  • 1/4 ceasca parmezan ras
  • 1/4 ceasca de branza, maruntita
  • 3/4 lingurita de piper
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 100C. Puneti rosiile intr-o tava si se stropesc cu ulei de masline, zahar, sare si piper.

Adaugati usturoi si se presara cu busuioc. Dati la cuptor 1/2 ora.

adauga sparanghelul intr-o tava sau tigaie, stropiti cu ulei de masline, dati la cuptor la 200C pentru aproximativ 10 minute.

fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Scurgeti si rezervati 2/3 cana de lichid de la paste.

Adaugati pastele inapoi in cratita, adaugati lichidul si toate celelalte ingrediente.

Amestecati pentru a se combina.  decoreaza cu parmezan și busuioc si se servesc.

 

Paste cu sparanghel si rosii

Paste_cu_sparanghel_si_rosii_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.