Reteta zilei: Paste cu sparanghel si rosii
PrinteazaPaste cu sparanghel si rosii din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, zahar, sare de mare, piper, busuioc, nuci de pin, paste, sparanghel, parmezan, branza.
pentru rosiile uscate:
- 20 rosii cherry, taiate jumatati
- 3 catei de usturoi
- 1-2 lingurite de ulei de masline
- 1 varf de cutit de zahar
- 1 varf de cutit sare de mare
- Piper proaspat macinat
- 4 frunze de busuioc, tocat
paste:
- 1/3 ceasca nuci de pin
- 250gr paste
- 1 buchet sparanghel, maruntit
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi prajit, tocat
- 1 lingura busuioc proaspat, tocat
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1/4 ceasca de branza, maruntita
- 3/4 lingurita de piper
- sare de mare
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 100C. Puneti rosiile intr-o tava si se stropesc cu ulei de masline, zahar, sare si piper.
Adaugati usturoi si se presara cu busuioc. Dati la cuptor 1/2 ora.
adauga sparanghelul intr-o tava sau tigaie, stropiti cu ulei de masline, dati la cuptor la 200C pentru aproximativ 10 minute.
fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Scurgeti si rezervati 2/3 cana de lichid de la paste.
Adaugati pastele inapoi in cratita, adaugati lichidul si toate celelalte ingrediente.
Amestecati pentru a se combina. decoreaza cu parmezan și busuioc si se servesc.
Paste cu sparanghel si rosii
Pofta buna!