Reteta zilei: Peste invelit in bacon cu sos de maioneza
PrinteazaPeste invelit in bacon cu sos de maioneza din: bacon, unt, ceapa, fulgi de ovaz, patrunjel arpagic, pastrav, suc de lamaie, sare, piper, nasturel rosii cherry, lamaie, maioneza, smantana, mustar.
Ingrediente:
- 10 felii de bacon
- 40g unt
- 1 ceapa, tocata
- 115g fulgi de ovaz
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 2 linguri arpagic proaspat tocat
- 4 păstrăvi, circa 350g fiecare, eviscerati și dezosati
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare și de piper negru
- năsturel, rosii cherry si felii de lamaie, pentru servire
Ingrediente sos:
- 6 crengute nasturel
- 1 lingura arpagic proaspat tocat
- 2 linguri patrunjel tocat
- 6 linguri de maioneza
- 2 linguri de smantana
- 1 linguriță de muștar
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190 ° C. Se taie cuburi două dintre feliile de bacon.
Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mare si gatiti baconul pentru scurt timp.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt și gatiti ușor, amestecând din când în când, timp de 5-8 minute, pana se moaie.
Se fulgii de ovaz si gatiti pana se absoarbe grasimea. Se adauga pătrunjel, arpagic și condimente.
Se spală și se usucă păstrăvi, apoi dati cu amestecul de fulgi de ovaz.
Înveliți fiecare pește în cate 2 felii de bacon și asezati intr-un vas termorezistent.
Ungeti cu restul de unt si se presară cu suc de lămâie. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute.
Între timp, faceti sosul de maioneza. Se pun nasturelul, arpagicul și pătrunjelul într-o sită și se toarnă apă clocotită peste ele. Se scurg, se clătesc cu apă rece și se scurg bine.
Transferati într-un blender impreuna cu maioneza, smântâna, muștar si procesati.
Pe farfurii de servire, se adauga pestele si se serveste cu sosul de maioneza, nasturel, roșii și felii de lamaie.
Peste invelit in bacon cu sos de maioneza
Pofta buna!