Reteta zilei: Peste la gratar cu legume calde

Printeaza

Peste la gratar cu legume calde din: ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole neagra, porumb, masline, chimen, coriandru, sare, peste, chili, boia.

 

Ingrediente legume calde:

  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi proaspat, tocat marunt
  • ½ ceasca cubulete de ceapa rosie
  • 1 1/2 cani de rosii chrry
  • 1 cutie fasole neagră, clătită și scursă
  • 3/4 cană porumb
  • 180 gr masline
  • ½ linguriță de chimen măcinat
  • 1-2 linguri de coriandru tocat
  • sare, dupa gust

Ingrediente pentru peste:

  • 4 fileuri de pește
  • sare
  • ulei
  • chimion
  • pudra de chili
  • boia afumată

 

Mod de preparare:

Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare.

Adaugati usturoiul si caliti timp de 1-2 minute. Adăugați ceapa și gatiti aproximativ 5 minute.

Peste la gratar cu legume calde

Se adauga rosiile. Gatiti cateva minute, pana se inmoaie.

Peste la gratar cu legume calde

Se adaugă fasolea, porumb și măsline. Gatiti 5 minute. Asezonati cu ½ linguriță de chimen și coriandru.

Peste la gratar cu legume calde

Apoi asezonati cu sare si piper. Păstrati legumele calde.

Peste la gratar cu legume calde

Între timp, incalziti gratarul.

Ungeti pestele cu ulei de măsline și asezonati pe ambele părți cu sare, chimen, praf de chili si boia de ardei afumat.

Peste la gratar cu legume calde

Asezati pe gratar si rumeniti 4-5 minute pe fiecare parte.

Peste la gratar cu legume calde

Serviti pestele cu legumele calde, garnisite cu suc de lamaie si coriandru.

Peste la gratar cu legume calde

Peste la gratar cu legume calde

Peste la gratar cu legume calde

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Retete peste: somon la gratar

Retete peste: somon la gratar din: somon, ulei de malsine, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin. Ingrediente: somon 2 linguriţe de ulei de măsline 2 lingurite zeamă de lămâie sare piper 2 catei de usturoi frunze de rosmarin   Mod de preparare: Se taie peştele în 4 bucăţi.Intr-un bol se amestecă două linguriţe de ulei […]

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere din: frunza de coriandru prospete, ou, suc de lamaie, capere, mustar de Dijon, usturoi, ulei de masline, saranghel, peste spada. Ingrediente: 1/2 ceasca frunza de coriandru prospete 1 ou 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita de capere scurse 1/2 lingurita mustar de Dijon 1 catel de usturoi 3 […]

 

Peste la gratar cu ghimbir

Peste la gratar cu ghimbir din: bonito, ghimbir, sos de soia. Ingrediente: peste ghimbir sos de soia         Mod de preparare: Se taie peştele file, apoi se pune pe grătar de cărbuni şi se găteşte pe ambele părţi, nu prea mult, pentru a-şi păstra aroma. Se bate carnea uşor, cu partea lată a […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine pestele la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.