Retete peste: somon la gratar din: somon, ulei de malsine, sare, piper, usturoi, frunze de rozmarin. Ingrediente: somon 2 linguriţe de ulei de măsline 2 lingurite zeamă de lămâie sare piper 2 catei de usturoi frunze de rosmarin Mod de preparare: Se taie peştele în 4 bucăţi.Intr-un bol se amestecă două linguriţe de ulei […]
Reteta zilei: Peste la gratar cu legume calde
PrinteazaPeste la gratar cu legume calde din: ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole neagra, porumb, masline, chimen, coriandru, sare, peste, chili, boia.
Ingrediente legume calde:
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 2 catei de usturoi proaspat, tocat marunt
- ½ ceasca cubulete de ceapa rosie
- 1 1/2 cani de rosii chrry
- 1 cutie fasole neagră, clătită și scursă
- 3/4 cană porumb
- 180 gr masline
- ½ linguriță de chimen măcinat
- 1-2 linguri de coriandru tocat
- sare, dupa gust
Ingrediente pentru peste:
- 4 fileuri de pește
- sare
- ulei
- chimion
- pudra de chili
- boia afumată
Mod de preparare:
Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare.
Adaugati usturoiul si caliti timp de 1-2 minute. Adăugați ceapa și gatiti aproximativ 5 minute.
Se adauga rosiile. Gatiti cateva minute, pana se inmoaie.
Se adaugă fasolea, porumb și măsline. Gatiti 5 minute. Asezonati cu ½ linguriță de chimen și coriandru.
Apoi asezonati cu sare si piper. Păstrati legumele calde.
Între timp, incalziti gratarul.
Ungeti pestele cu ulei de măsline și asezonati pe ambele părți cu sare, chimen, praf de chili si boia de ardei afumat.
Asezati pe gratar si rumeniti 4-5 minute pe fiecare parte.
Serviti pestele cu legumele calde, garnisite cu suc de lamaie si coriandru.
Peste la gratar cu legume calde
Pofta buna!
Peste spada la gratar cu sparanghel si capere
Peste spada la gratar cu sparanghel si capere din: frunza de coriandru prospete, ou, suc de lamaie, capere, mustar de Dijon, usturoi, ulei de masline, saranghel, peste spada. Ingrediente: 1/2 ceasca frunza de coriandru prospete 1 ou 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita de capere scurse 1/2 lingurita mustar de Dijon 1 catel de usturoi 3 […]
Peste la gratar cu ghimbir din: bonito, ghimbir, sos de soia. Ingrediente: peste ghimbir sos de soia Mod de preparare: Se taie peştele file, apoi se pune pe grătar de cărbuni şi se găteşte pe ambele părţi, nu prea mult, pentru a-şi păstra aroma. Se bate carnea uşor, cu partea lată a […]
Pofta buna!
Arata bine pestele la gratar