Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut

Printeaza

Piept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut din: piept de pui, pesmet, parmezan, usturoi, oregano, patrunjel, sare, piper, coriandu, ardei, oua, naut, rosii cherry, dovlecei, suc de lamaie, otet balsamic.

 

Ingrediente:

  • 3 bucati piept de pui, taiat fasii lungi
  • 1 1/2 cana de pesmet
  • 1/3 ceasca parmezan ras
  • 1/2 lingura praf de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita ardei rosu
  • 2 oua

salata de naut:

  • 2 cutii de naut
  • 1 ceasca rosii cherry, taiaite jumatati
  • 2 dovlecei, cuburi
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita otet balsamic
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Se amesteca toate ingredientele uscate pentru pui intr-un castron mare.

Bateti oualele. Treceti carnea de pui prin amestecul de pesmet, apoi dati prin ou si din nou prin pesmet.

Asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt. Dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Intre timp, incalziti tigaie mare ulei de masline, gatiti ceapa si usturoiul cateva minute, adaugati sare.

Adaugati dovleceii cubulete si gatiti pana se rumenesc.

intr-un castron mare impreuna cu cu naut si rosii, apoi amestecati cu ulei de masline, suc de lamaie si otet balsamic.

Adaugati sare si piper dupa gust.

Serviti imediat. Usor de preparat si foarte gustos.

 

Piept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_salata_de_naut_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.