Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut
PrinteazaPiept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut din: piept de pui, pesmet, parmezan, usturoi, oregano, patrunjel, sare, piper, coriandu, ardei, oua, naut, rosii cherry, dovlecei, suc de lamaie, otet balsamic.
Ingrediente:
- 3 bucati piept de pui, taiat fasii lungi
- 1 1/2 cana de pesmet
- 1/3 ceasca parmezan ras
- 1/2 lingura praf de usturoi
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1/2 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita ardei rosu
- 2 oua
salata de naut:
- 2 cutii de naut
- 1 ceasca rosii cherry, taiaite jumatati
- 2 dovlecei, cuburi
- 1/2 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita otet balsamic
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Se amesteca toate ingredientele uscate pentru pui intr-un castron mare.
Bateti oualele. Treceti carnea de pui prin amestecul de pesmet, apoi dati prin ou si din nou prin pesmet.
Asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt. Dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Intre timp, incalziti tigaie mare ulei de masline, gatiti ceapa si usturoiul cateva minute, adaugati sare.
Adaugati dovleceii cubulete si gatiti pana se rumenesc.
intr-un castron mare impreuna cu cu naut si rosii, apoi amestecati cu ulei de masline, suc de lamaie si otet balsamic.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Serviti imediat. Usor de preparat si foarte gustos.
Piept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut
Pofta buna!
Arata foarte bine