Miere de Lavandă: Origine, Beneficii pentru Sănătate, Contraindicații și Rețete Delicioase. Mierea de lavandă este un produs apicol deosebit, obținut din nectarul florilor de lavandă. Lavanda (Lavandula) este o plantă aromatică, originară din regiunea mediteraneană, apreciată de mii de ani pentru parfumul său intens și proprietățile terapeutice. Această miere specifică se produce în principal în […]
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu sos de mango
PrinteazaPiept de pui la gratar cu sos de mango din: piept de pui, chimion, praf de usturoi,sare, piper, ulei de masline, suc de limeta, mango, ceapa rosie, ardei iute, coriandru.
pentru pui la gratar:
- 2 buc piept de pui fara piele
- ¼ lingurita chimion macinat
- ¼ lingurita praf de usturoi
- 1/8 lingurita de sare
- ¼ lingurita piper negru macinat
- 2 lingurite ulei de masline
- Sucul de la 3 limete
sosul de mango:
- 1 mango, tocat
- 2 linguri ceapa rosie, tocata
- 2 ardei iuti, fara semințe, tocat
- 2 linguri coriandru tocat
- Sucul de la 4 limete
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti gratarul la foc mediu. Puneti puiul pe o farfurie mare. Ungeti puiul cu ulei de masline pe ambele parti, presarati chimen, praf de usturoi, sare și piper, apoi stoarceti suc de limeta.
Puneti carnea de pui pe gratar si frigeti cate 6-8 minute pe fiecare parte. Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati sa se odihneasca in timp ce faceti sosul de mango.
Pentru prepararea sosului, adaugati toate ingredientele intr-un mic bol si se amesteca impreuna.
Serviti pieptul de pui cu sos de mango.
Piept de pui la gratar cu sos de mango
Pofta buna!
Miel în Crustă de Sare și Rozmarin
Miel în Crustă de Sare și Rozmarin din: carne de miel, sare, albusuri, rozmarin, piper, coaja de lamaie, ulei. Această metodă de preparare transformă o cină obișnuită într-o experiență culinară de neuitat, perfectă pentru sărbătorile speciale sau pentru un weekend în familie. Reteta Miel în Crustă de Sare și Rozmarin Ingrediente: 1 kg carne de […]
Fuuuuu, ce bine arata