Reteta piure de ceapa din: ceapa, supa, smantana, malai, zer, sare. Ingrediente: 500 g ceapă 1 cană cu supă de legume 1 pahar cu smântână acră 300 g mălai 1 l zer sau apă sare Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tăiaţi-o peştişori şi căliţi-o în unt. Adăugaţi apă dacă ceapa nu lasă destul […]
Reteta zilei: Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
PrinteazaPiure de cartofi cu sfecla si ciuperci din: ulei, ceapa, faina, supa, sfecla, smantana, mustar, otet, unt, ciuperci, patrunjel, cartofi, lapte, verdeta, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 linguri ulei
- 1 ceapa, tocata
- 3 linguri faina
- 300ml supa
- 675gr sfecla, curatata si tocata
- 75ml smantana
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura otet
- 2 linguri unt
- 225gr ciuperci, tocate
- 3 linguri patrunjel
Ingrediente piure de cartofi:
- 900gr cartofi, cuburi
- 150ml lapte
- 1 lingura verdeata
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190C. Ungeti un vas termorezistent.
Intr-o tigaie mare incalziti ulei si gatiti ceapa cateva minute. Adaugati faina, incorporati supa si amestecati bine.
Adaugati sfecla, smantana, mustarul si otetul.
Pentru pregatirea piureului, fierbeti cartofii in apa sarata timp de 20 de minute.
Scurgeti si adaugai laptele, pasati, adaugati verdeata si sare si piper.
Adaugati piureul in vasul pregatit. Formati o gaura in mijloc si adaugati mixul de sfecla.
Topiti untul, adaugati ciupercile si asezonati, adaugati si patrunjel. Gatiti cateva minute.
Transferati mixul de ciuperci peste sfecla. Acoperiti si gatiti in cuptor 30 de minute.
Serviti preparatul garnisit cu patrunjel.
Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa din piure de morcovi din: morcovi, patrunjel, orez, untdelemn, faina. Ingrediente: 3 morcovi 2 pătrunjei o linguiră orez o lingură untdelemn o linguriţă făină Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, care a fost curăţat, spalat şi tăiat în bucăţi, împreună cu orezul, ales şi spălat, în 500 ml apă. Când sunt bine fierte […]
Pofta buna!