Reteta zilei: Pizza calzone cu chiftele

Printeaza

Pizza calzone cu chiftele din: carne de carnati, vita, pesmet, patrunjel, sare, piper, ou, aluat de patiserie, lapte, ricotta, sos de rosii, telemea, mozzarella.

 

Ingrediente chiftelute: 

  • 1/2 kg carne de carnati
  • 1/2 kg carne tocata de vita
  • 1/2 cană pesmet
  • 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
  • sare și piper
  • 1 ou, ușor bătut

Ingrediente aluat pizza:

  • 400gr aluat de patiserie
  • brânză ricotta
  • 2 cani sos de rosii
  • 1 cană de brânză telemea rasă
  • 1 cană de brânză mozzarella rasă
  • 1 ou, bătut

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C si se aranjeaza hartie de copt intr-o tava.

Într-un bol mediu combinati carnea, pesmet, patrunjel si sare și piper negru.

Pizza_calzone_cu_chiftele

Se adaugă oul bătut și amestecati foarte bine.

Pizza_calzone_cu_chiftele_02

Formati chiftelute si si se aseaza in tava pregatita.

Pizza_calzone_cu_chiftele_03

Coaceti timp de 15 minute.

Pizza_calzone_cu_chiftele_04

Pregatiti 2 vase de copt dreptunghiulare, pe care le ungeti cu putin ulei.

Impartiti aluatul in 4 bucati si intindeti.

Ungeti o jumatate din aluat cu ricotta

Pizza_calzone_cu_chiftele_05

Adaugati chiftelute, presarati sos,

Pizza_calzone_cu_chiftele_06

Acoperiti cu branzeturi.

Pizza_calzone_cu_chiftele_07

Inveliti cu cealalta jumatate de aluat si aplatizati bine marginile.

Ungeti cu ou si asezati in tava. Repetati procesul cu restul de aluat si chiftelute.

Pizza_calzone_cu_chiftele_08
Dati la cuptor timp de 18-20 minute.

Lasati să se răcească timp de câteva minute înainte de servire.

Pizza_calzone_cu_chiftele_09

Pizza calzone cu chiftele

Pizza_calzone_cu_chiftele_09

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.