Reteta zilei: Pizza calzone cu chiftele
PrinteazaPizza calzone cu chiftele din: carne de carnati, vita, pesmet, patrunjel, sare, piper, ou, aluat de patiserie, lapte, ricotta, sos de rosii, telemea, mozzarella.
Ingrediente chiftelute:
- 1/2 kg carne de carnati
- 1/2 kg carne tocata de vita
- 1/2 cană pesmet
- 1/4 ceasca patrunjel proaspat tocat
- sare și piper
- 1 ou, ușor bătut
Ingrediente aluat pizza:
- 400gr aluat de patiserie
- brânză ricotta
- 2 cani sos de rosii
- 1 cană de brânză telemea rasă
- 1 cană de brânză mozzarella rasă
- 1 ou, bătut
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C si se aranjeaza hartie de copt intr-o tava.
Într-un bol mediu combinati carnea, pesmet, patrunjel si sare și piper negru.
Se adaugă oul bătut și amestecati foarte bine.
Formati chiftelute si si se aseaza in tava pregatita.
Coaceti timp de 15 minute.
Pregatiti 2 vase de copt dreptunghiulare, pe care le ungeti cu putin ulei.
Impartiti aluatul in 4 bucati si intindeti.
Ungeti o jumatate din aluat cu ricotta
Adaugati chiftelute, presarati sos,
Acoperiti cu branzeturi.
Inveliti cu cealalta jumatate de aluat si aplatizati bine marginile.
Ungeti cu ou si asezati in tava. Repetati procesul cu restul de aluat si chiftelute.
Dati la cuptor timp de 18-20 minute.
Lasati să se răcească timp de câteva minute înainte de servire.
Pizza calzone cu chiftele
Pofta buna!
Interesanta pizza asta