Reteta zilei: Pizza cu aluat din faina integrala

Printeaza

Pizza cu aluat din faina integrala din: zahar, apa calda, drojdie, ulei de masline, sare, faina integrala, faina, topping.

Poate te intereseaza si Pizza cu ardei, ceapa si masline

 

Ingrediente:

  • 1 lingurita de zahar
  • 1 1/2 cana de apa calda
  • 1 lingură drojdie uscată
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 linguriță sare
  • 2 cesti faina de grau integrala
  • 1 1/2 ceasca făină
  • topping-uri, dupa preferinta

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, se dizolvă zahărul în apă caldă.

Presara drojdie peste partea de sus și se lasă timp de aproximativ 10 minute.

Adauga uleiul de măsline și sare în amestecul de drojdie, apoi se adauga făina de grâu și 1 ceasca de faina, amestecati bine.

Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu restul de faina ramasa.

Framantati aproximativ 10 minute.

Puneti aluatul într-un vas uns cu ulei și acoperiti cu un prosop de bucatarie.

Lasati la dospit aproximativ 1 ora.

Impartiti apoi in 2 bucati si mai lasati sa creasca aproximativ 45 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 200C, intindeti aluaturile si asezati in 2 tavi rotunde.

Acoperiti cu topping-uri, dupa preferinta si coaceti 16-20 de minute.

 

Pizza cu aluat din faina integrala

Pizza_cu_aluat_din_faina_integrala_15

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Pizza cu scoici 

Pizza cu scoici din: pasta de tomate, scoici, crabi, mozzarella, vin, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g scoici 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella 1/2 de pahar vin alb ulei de masline amestec […]

Pizza cu midii si crabi

Pizza cu midii si crabi din: pasta de tomate, midii, crabi, mozzarella, vin, ulei, mirodenii, faina, drojdie, sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g midii proaspete 100 g bastonase de crabi 100 g mozzarella 1/2 de pahar vin alb ulei de masline amestec de mirodenii Pentru aluat: 175 g faina de grau o lingurita drojdie […]

 

Reteta zilei: Pizza cu blat fara gluten

Pizza cu blat fara gluten din: faina migdale, amidon, oregano, busuioc, usturoi, sare de mare, oua, lapte, topping. Ingrediente:  2½ cani faina de migdale 2 linguri de amidon de tapioca 2 lingurițe de oregano 2 lingurițe busuioc uscat 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita sare de mare 2 oua 1 cana lapte topping, dupa preferinta […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.