Reteta zilei: Placinta de cartofi cu bacon si branza

Printeaza

Placinta de cartofi cu bacon si branza din: aluat de placinta, bacon, cartofi, praz, rozmarin, arpagic, oua, sare, piper, lapte, smantana, branza cheddar, branza telemea.

 

Ingrediente: 

  • 400gr aluat de placinta
  • 4-5 felii de bacon, gatit si maruntit
  • 1/2 kg cartofi, cuburi
  • 3 fire praz, tăiat în felii subțiri
  • 1 1/2 lingurite de rozmarin proaspat, tocat fin
  • 1 1/2 lingurite arpagic, tocat
  • 4 oua
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cană smântână
  • 1 cană brânză cheddar rasă
  • 1 cană brânză telemea, rasa
  • arpagic proaspăt, pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C.

Intr-o tava rotunda de placinta aranjati aluatul. Coaceți timp de 8-9 minute, pana se rumeneste usor.

Pastrati deoparte.

Reduceti temperatura cuptorului la 170C.

Adaugati cartofii intr-o cratita si aduceti la fierbere 7-10 minute.

Scurgeti cartofii si lasati deoparte să se răcească.

Între timp, spargeti ouale intr-un castron mare.

Adăugați sare și piper și amestecati bine.

Adaugati laptele si smantana si amestecati din nou.

Incorporati bacon, cartofi, praz, rozmarin, arpagic și brânzeturi, pastrand cate 1 lingura din fiecare fel de branza.

Amestecati bine.

Se toarnă amestecul de ou în tava si omogenizati.

Presarati cu brânzeturile rămase.

Coaceți timp de 45-60 de minute.

Lăsati să se odihnească timp de 20-30 de minute înainte de a tăia.

Serviti cu arpagic proaspat.

 

Placinta de cartofi cu bacon si branza

Placinta de cartofi cu bacon si branza

Pofta buna!

 

 

 

 

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă.   Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului

Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie.   Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.