Reteta zilei: Placinta de pui cu legume

Printeaza

Placinta de pui cu legume din: pui, boia de ardei, cimbru, oregano, salvie, ceapa, telina, mazare, morcovi, cartof, usturoi, faina, supa de pui, vin, smantana, ou, aluat de placinta.

 

Ingrediente:

  • 1 pui la rotisor
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita salvie uscata
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 legatura de telina, tocata
  • 1 cana de mazare si morcovi
  • 1 cartof, fiert si tocat
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri faina
  • 2 cani supa de pui
  • 1/4 ceasca de vin alb (optional)
  • 3/4 cana smantana
  • 1 ou
  • 1 pachet aluat de placinta

 

Mod de preparare:

Dezosati puiul si faramitati carnea de pui. Asezonati cu boia de ardei, cimbru, oregano si salvie, apoi gatiti in 2 linguri ulei de masline.

Scoateti puiul din tigaie si pastrati deoparte. Adaugati 1 lingura de ulei in tigaie, apoi se adauga ceapa, telina, mazarea, morcovii si cartofii.

Gatiti pentru 2-3 minute, apoi se adauga usturoiul si se caleste timp de 1 minut.

presara cu faina si se amestecă pentru a se combina. Adaugati supa de pui si vinul alb.

Gatiti pentru aproximativ 5 minute, apoi incorporati smantana.

Adaugati carnea de pui, condimentati, dupa gust, cu sare si piper. Se transfera amestecul intr-un vas rotund termorezistent.

Acoperiti cu aluatul de placinta. Ungeti cu ou batut si dati la cuptor la 200C pentru 30 de minute. Lasati sa se odihneasca , taiati si serviti.

 

Placinta de pui cu legume

Placinta de pui cu legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.