Reteta zilei: Placinte cu carne de vita
PrinteazaPlacinte cu carne de vita din: aluat de placinta, ulei de masline, ceapa rosie, carne de vita, ardei rosu, condimente chinezesti, ghimbir, usturoi, ardei iute, rosii, supa de vita, sos de soia, zahar brun, coriandru, faina, seminte de susan, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg aluat de placinta
- 1 lingura ulei de măsline
- 1 ceapa rosie, tocata
- 500g carne de vită tocată
- 1 ardei rosu, curatat de seminte si cuburi
- 2 lingurite condimente chinezesti
- 1 buc 4 cm ghimbir proaspat, curatat si tocat marunt
- 2-3 catei de usturoi, tocat marunt
- 2 ardei iute roșii, curatat de seminte si tocat marunt
- 400gr rosii tocate
- 200ml supa de carne de vită fierbinte
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura de zahar brun
- 1 legatura coriandru proaspat, tocat
- făină
- 1-2 linguri de seminte de susan
- Sare și piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu, se adaugă carnea de vită și se rumeneste peste tot, aproximativ 5 minute. Scoateți tocătura cu o spumiera si stergeti tigaia.
Adăugați putin ulei în tigaie și se fierbe ușor ceapa pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adăugați piper, ghimbir, usturoi, ardei iute și condimente. Se amestecă împreună și se fierbe timp de 3-4 minute.
Incorporati carnea de vită in tigaie. Se amestecă cu restul ingredientelor înainte de a adăuga supa, sos de soia, roșii și zahăr.
aduce la fierbere și se fierbe timp de aproximativ 25-30 de minute, până când lichidul s-a redus.
adauga coriandrul tocat. Impartiti in boluri termorezistente. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si decupati forme rotunde potrivite pentru bolurile de copt.
Asezati capacul de aluat pe boluri, ungeti cu ou batut si presarati seminte de susan.
Dati la cuptor la 170C pentru 30-35 de minute. Se servesc placintele cu salata, dupa preferinta.
Placinte cu carne de vita
Pofta buna!
Foarte bune placintele cu carne de vita
Ce bine arata, mi-ai facut pofta!
Mi-ai facut pofta de o placinta 🙂