Prajitura cu bucati de ciocolata din: faina, cacao, zahar, bicarbonat, praf de copt, sare, cafea, ulei, esenta de vanilie, ciocolata.
Ingrediente:
- 2 1/4 cana faina
- 1/2 cană pudră de cacao
- 1 1/2 căni de zahăr
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 ceașcă de cafea caldă
- 1/2 cana plus 1 lingura de ulei
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 pumn mic de bucăți de ciocolată
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170 C.
Într-un castron mare, amestecati împreună făină, pudră de cacao, zahăr, bicarbonat de sodiu, praf de copt și sare.
Într-un bol mediu, amestecati împreună cafea, ulei și vanilie.
Se adaugă ingredientele umede peste ingredientele uscate si se amesteca pana cand se combina.
Se amestecă bucăți de ciocolată.
Se unge cu unt si se presara cu cacao o tava. Se toarnă aluatul in tava pregatita.
Se da la cuptor timp de 30-35 minute.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească in tava timp de 10 minute, apoi se scoate din tava si se lasa sa se răcească complet.
Se presara cu zahar pudra si se serveste.
Prajitura cu bucati de ciocolata
Pofta buna!
Reteta zilei: Prajitura cu aluat de nuci pecan si crema de ciocolata
Prajitura cu aluat de nuci pecan si crema de ciocolata din: avocado, cacao, sirop de artar, esenta de vanilie, sare de mare, ulei de cocos, nuci pecan. Ingrediente umplutura: 2 avocado ½ ceasca de cacao ¾ ceasca sirop de artar 1 lingura esenta de vanilie 1 vârf de cuțit de sare de mare 2 linguri […]
Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba
Prajitura cu foitaj, capsuni si ciocolata alba din: foitaj congelat, ou, zahar tos, frişcă lichidă, zahăr pudră, căpşuni, coaja de lamaie, ciocolată albă. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1 ou 100 g zahăr tos 500 ml frişcă lichidă 150 g zahăr pudră 300 g căpşuni coaja rasă de la 1 lămâie 150 g ciocolată albă zahăr pudră, pentru decor […]
Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou
Prajitura cu biscuiti, ciocolata si crema de ou din: oua, zahar, sare, faina, mac, unt, zahar pudra, faina, lapte, zahăr vanilat, biscuiţi fragezi, de două culori (ciocolată şi vanilie), ciocolată, nucă de cocos. Ingrediente: 12 albuşuri 100 g zahăr 1 praf de sare 150 g făină 100 g mac Pentru crema de gălbenuşuri: 12 gălbenuşuri 125 g unt 100 […]
Pofta buna!