Reteta zilei: Prajiturele cu glazura de sirop de artar
PrinteazaPrajiturele cu glazura de sirop de artar din: faina, faina integrala, ovaz, praf de copt, zahar granulat, sare, unt, iaurt, sirop de artar, oua, lapte, apa, zahar pudra, sirop de artar, esenta de vanilie.
Poate te intereseaza si Prajiturele cu ciocolata si menta
Ingrediente:
- 1 3/4 cani făină
- 1/2 cană făină integrala
- 1/2 cană de ovăz
- 1 linguri praf de copt
- 1 linguri de zahăr granulat
- 1 lingurita sare
- 2 bucati unt nesărat rece, cuburi
- 1/4 ceasca iaurt
- 1/4 ceasca sirop de arțar
- 2 oua, bătute ușor
- 1 ou bătut cu lapte si 1 lingura de apă
Ingrediente glazura:
- 2/3 ceașcă zahar pudra
- 1/4 ceasca sirop de arțar
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. În castronul de mixer combinati făină, ovăz, praf de copt, zaharul si sarea.
Adăugați untul rece cubulete si se amesteca la cea mai mică viteză pana se omogenizeaza.
Combinati iaurt, sirop de arțar și ouăle și adăugați peste unt, se amestecă usor.
Aluatul va fi lipicios.
Se toarnă aluatul pe o suprafata presarata cu faina intindeti si cu ajutorul unei forme rotunde decupati prajiturele.
Asezati prajiturelele pe o foaie de copt intr-o tava. Ungeti cu amestecul de ou cu lapte si apa.
Coaceti timp de 20-25 de minute.
Pentru a face glazura, combinati zahărul, siropul de arțar și vanilia si amestecati pana se omogenizeaza.
Lasati prajiturele sa se raceasca cateva minute, apoi presarati glazura si fulgi de ovaz.
Lasati sa se intareasca si serviti.
Prajiturele cu glazura de sirop de artar
Pofta buna!
Arata foarte bine prajiturelele astea